3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialBilanţul nămeţilor: 60.000 de oameni izolaţi şi 13 morţi. Zeci de localităţi...

Bilanţul nămeţilor: 60.000 de oameni izolaţi şi 13 morţi. Zeci de localităţi au rămas fără electricitate şi alimente

Zeci de mii de oameni sunt izolaţi din cauza zăpezilor în judeţele Vrancea şi Buzău, mulţi dintre ei nu mai au electricitate şi au rămas fără mâncare.

În Vrancea, aproximativ 40.000 de oameni din peste 50 de localităţi sunt izolaţi de o săptămână, anunţă Consiliul Judeţean, citat de Realitatea.net.

13 persoane din localităţi izolate din acest judeţ au murit în ultimele zile, însă unele dintre acestea nu au putut fi îngropate din cauza nămeţilor care ating câţiva metri. În alte cazuri, sicriele au fost trase cu funia până la cimitir, relatează Mediafax.

Sediul Primăriei din localitatea Negrileşti, judeţul Vrancea, zonă afectată puternic de ninsori, a fost distrus în totalitate într-un incendiu, iar pompierii au fost nevoiţi să se alimenteze cu apă de la o distanţă de aproximativ 25 de kilometri.

Preşedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a cerut Guvernului şi preşedintelui României, să declare stare de alertă în judeţul Vrancea, dar spune că Guvernul l-a refuzat, pe motiv că prefectul nu susţine acest lucru.

În judeţul Buzău, peste 23.200 de locuitori din 20 de comune continuă să fie izolaţi, vineri, iar aproximativ de 26.000 de familii au rămas fără electricitate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu (PSD), susţine de asemenea că ar fi oportună decretarea stării de urgenţă în acest judeţ, unde “situaţia este dramatică”, însă prefectul Paul Beganu respinge categoric această variantă, potrivit Realitatea.net.

La operaţiunile de deszăpezire participă şi Armata. Peste 1.500 de militari cu 88 de mijloace tehnice au participat, în ultimele 24 de ore, la 22 de misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol din sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, informează MApN. În zonele calamitate s-a deplasat şi premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Cele mai citite

Soția lui Kirilo Budanov, șeful spionajului Ucrainei, ar fi fost otrăvită

Soția lui Kirilo Budanov, unul dintre cei mai importanți ofițeri din armata Ucrainei, ar fi fost otrăvită, susțin surse de la Kiev, citate de...
00:00:58

Dronele arată cum bombele israeliene au transformat Gaza într-un peisaj lunar

Dronele arată cum bombele israeliene au transformat Gaza într-un peisaj lunar în care tronează mormanele de moloz rezultate în urma clădirilor dărămate. Imaginile cu dronă...
00:01:45

Ucrainenii se tem pentru soldați acum când vine iarna

Ucrainenii se tem acum mai mult pentru soldați decât pentru ei când vine iarna și rușii vizează din ce în ce mai mult infrastructura...
Ultima oră
Pe aceeași temă