22.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul gripei aviare H7N9 în China a ajuns la 16 decese

Bilanţul gripei aviare H7N9 în China a ajuns la 16 decese

Virusul H7N9 al gripei aviare a cauzat în total moartea a 16 persoane în China, unde alte două decese au fost semnalate marţi, la Shanghai, a anunţat agenţia de presă oficială China Nouă, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Autorităţile au confirmat că 77 de persoane au fost contaminate în ţară de când au anunţat, în urmă cu două săptămâni, detectarea la om a virusului H7N9, care până atunci afecta doar păsările.

China Nouă a anunţat duminică extinderea gripei într-o nouă provincie din centrul Chinei, Henan, după ce cu o zi înainte apăruse în Beijing.

Toate celelalte cazuri au fost semnalate la Shanghai şi în trei provincii din est. Treizeci de cazuri în total au fost semnalate la Shanghai, dintre care 11 mortale, potrivit agenţiei China Nouă.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a subliniat săptămâna trecută că nu avea “niciun indiciu” privind transmiterea virusului de la om la om.

Însă faptul că numeroase păsări de curte purtătoare de virus prezintă doar simptome patologice complică detectarea căilor de transmitere a bolii.

Aglomeraţiile urbane Beijing şi Shanghai, care numără fiecare peste 20 de milioane de locuitori, au luat măsuri pentru a încerca să restrângă contaminarea între păsări, închizând pieţele de păsări şi interzicând cursele de porumbei, o distracţie populară în China.

Autorităţile de la Shanghai şi din alte mari oraşe au ordonat sacrificarea a zeci de mii de păsări de curte.

O misiune de experţi OMS va efectua o vizită în China în zilele următoare pentru a evalua situaţia privind gripa aviară, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

PSD și-a stabilit ținta cu fondurile europene: contracte de peste 20 de miliarde de euro, până la finalul acestui an. 

Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene anunță pe pagina sa de Facebook că deja au fost încheiate în țara noastră contracte de peste 6 miliarde de euro pentru proiectele...

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă