15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBilanţul final al naufragiului de pe fluviul Volga este de 122 de...

Bilanţul final al naufragiului de pe fluviul Volga este de 122 de morţi

Update: Echipele de intervenţie ruse au recuperat cadavrele a 122 de victime ale naufragiului de pe fluviul Volga, sistând căutările, anunţă filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Dintre cele 122 de victime, 28 sunt copii şi 72 femei.

Numărul total al persoanelor de la bordul navei era de 201, iar 79 de persoane au fost salvate.

Toate cele 114 cadavre recuperate din epava navei Bulgaria care s-a scufundat pe fluviul Volga în republica rusă Tatarstan au fost identificate, a declarat vineri ministrul local al Sănătăţii, citat de Mediafax.

“În total au fost aduse 114 cadavre la biroul de medicină legală din Tatarstan: 28 de copii, 66 de femei şi 20 de bărbaţi. Toate cadavrele au fost identificate”, a declarat ministrul, adăugând că 111 corpuri neînsufleţite au fost transferate familiilor lor pentru a fi îngropate.

Nava avea la bord 208 persoane, dar numai 79 – dintre care 29 de femei, zece copii şi 40 de bărbaţi – au fost salvate. Alte 15 persoane sunt date dispărute.

Nava Bulgaria s-a scufundat la trei kilometri în larg, la 10 iulie. Construită în Cehoslovacia în 1955, aceasta s-a înclinat într-o parte şi s-a scufundat în câteva minute.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a redus echipa care lucrează la locul accidentului din Tatarstan, a declarat ministrul Serghei Şoigu vineri.

“Echipa va fi redusă astăzi. În schimb, vom forma o echipă de scufundători care va ridica nava”, a declarat el. Scafandrii vor examina şi fundul fluviului după înlăturarea navei, a adăugat minsitrul.

Douăzeci de nave şi 72 de specialişti, inclusiv 23 de scafandri, vor ridica epava navei Bulgaria, a declarat Ministerul rus al Transporturilor.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...
Ultima oră
Pe aceeași temă