20.3 C
București
duminică, 23 iunie 2024
AcasăSpecialBatranele gratiate de presedintele Basescu, din nou victime

Batranele gratiate de presedintele Basescu, din nou victime

Drama batranelor de la Vetrisoaia, Diamanta Botezatu si Ecaterina Macarie, arestate pentru neachitarea unor amenzi penale, de cate sase milioane de lei, pe 7 iulie, si gratiate de presedintele Traian Basescu, cu trei zile mai tarziu, a mai inregistrat o etapa. In prezent, ca urmare a unor gafe de procedura, comise atat de executorul judecatoresc, Adrian Gutu, cat si de Casa Judeteana de Pensii (CJP) Vaslui, ambelor batrane li se retine, de trei luni incoace, cate 30% din valoarea pensiilor, in contul unor cheltuieli de judecata achitate de femei inca din 27 iulie 2006.
Condamnate pentru tulburare de posesie, intr-un litigiu cu un consatean, Diamanta Botezatu, de 86 de ani, si Ecaterina Macarie, de 66 ani, mama si fiica, au avut parte de mai multe procese pentru un teren de doar 49 ari. Pe langa condamnarea la detentie, femeile au fost obligate sa achite reclamantului, in acelasi dosar, suma de 2,89 milioane de lei vechi, cheltuieli de judecata. Oameni din toata tara, impresionati de soarta batranelor, a caror situatie a fost data de toate televiziunile nationale, s-au oferit sa le achite datoria. La patru luni de la acest moment, cele doua se pomenesc cu 30% din pensie retinuta.

Vina este aruncata pe executor

Directorul Casei Judetene de Pensii (CJP) Vaslui, Mihai Vanatoru, a explicat ca vina apartine executorului judecatoresc, Adrian Gutu, care a comunicat tardiv adresa de anulare a popririi. “Executorul a trimis adresa la noi abia pe 2 octombrie. Adresa este inregistrata cu numarul 24469 din 2 octombrie. Si noi am trimis banii in contul executorului”, sustine Mihai Vanatoru.

Executorul jura ca si-a facut datoria

Executorul Adrian Gutu este cel care pe 25 iulie a pus sechestru asigurator pe o vaca si o purcea. Cum amenda a fost achitata ulterior, iar animalele “eliberate”, executorul ar fi avut datoria sa transmita CJP Vaslui cererea de anulare a popririi. “Dar am trimis. Doua cereri am trimis. Cei de la CJP habar nu au ce fac. Una am trimis-o pe 27 iulie si alta, la sfarsitul lui septembrie. Pe 26, cred. Banii opriti sunt in contul biroului meu, la CEC. Sa vina femeile si sa isi ia banii”, a explicat executorul Adrian Gutu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă