20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Reacția lui Voculescu, în cazul Mustață, a fost a unui om...

Băsescu: Reacția lui Voculescu, în cazul Mustață, a fost a unui om vinovat

Președintele Traian Băsescu a susținut joi că reacția lui Dan Voiculescu, în cazul judecătorului Stan Mustață a fost cea a unui om vinovat.

"Nu am să înțeleg niciodată de ce a ieșit Voiculescu în conferință de presă când era vorba de judecătorul Mustață. Nu avea nicio legătură Voiculescu cu judecătorul Mustață, decât că era în completul de judecată. De ce a ieșit, că nu l-a acuzat nimeni? Sau avea vreun muscoi din ăla mare pe cap?

Astea sunt aberații, nu poți să aduci în fața unei comisii parlamentare nici DNA, nici vreun procuror, nici vreun judecător. Este interzis de Constituție, dar reacția lui a fost reacția unui om vinovat care se aștepta că după Mustață vine cineva să-l ia și pe dânsul. Văd că nu a venit nimeni și nu am văzut în comunicatele DNA ceva legat de Voiculescu, dar reacția lui aproape că îl pune în situația de suspect după mine, dacă îmi permiteți o apreciere", a declarat șeful statului la postul B1 Tv.

Citește și: Băsescu: Ce înseamnă ”regimul Băsescu”? O justiție care a început să funcționeze. ”Ginerică” se dă cu barca și plagiază

El a arătat că în cazul declarațiilor lui Voiculescu ''este treaba'' CSM să reacționeze și nu a procurorului general.

"Aici era treaba CSM să reacționeze și din câte știu a și reacționat.

Și pe declarațiile dlui Voiculescu este treaba CSM, nu este a procurorului general să reacționeze, pentru că ar intra într-o dispută cu dl Voiculescu. Or CSM este instituția autorizată să apere reputația magistraților", a spus șeful statului.

Șeful statului a mai spus că Voiculescu a considerat că Tiberiu Nițu ar trebui să rezolve această situație probabil știind că procurorul general este o propunere a premierului Victor Ponta.

"Nu aș putea spune până acum că Nițu a dat vreun semn că ar fi servil", a adăugat Băsescu.

Șeful statului a precizat că noul Cod penal nu mai lasă ''portițe'' procurorului să înceapă sau nu urmărirea penală în momentul în care primește o reclamație.

Președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat marți că nu îl cunoaște pe judecătorul Stan Mustață, cercetat pentru fapte de corupție, și că a trimis o sesizare procurorului general în care solicită o anchetă la Direcția Națională Anticorupție (DNA) legată de modul cum a fost tratat acest judecător.

Voiculescu a adăugat că, în al doilea rând, vrea să știe dacă e vorba de un șantaj la adresa judecătorului Stan Mustață legat de dosarul său și de dosarul Telepatia, iar în al treilea rând — dacă cei care au organizat această acțiune de marți dimineață împotriva judecătorului au constituit sau constituie un grup infracțional organizat, conform Agerpres.

"Cred că e datoria procurorului general, a ministrului Justiției să facă o comisie de anchetă pentru acest lucru. În cazul în care se va considera că nu este necesară, voi face o sesizare și la Parlament pentru a face o comisie parlamentară care tot prin procurorul general va declanșa ancheta respectivă. Este intolerabil, este nedemocratic, este ilegal să existe suspiciuni asupra unei instituții cum este DNA, iar ancheta poate dovedi că sunt fapte sau nu. Nu-l cunosc, nu l-am cunoscut niciodată nici pe domnul judecător, nu am nici prieteni care să-l cunoască, ca atare consider că DNA a încercat prin această măsură în ziua în care trebuia să meargă în sala de judecată să se pronunțe o presiune asupra judecătorului Mustață Stan", a menționat Voiculescu.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviințat marți reținerea și arestarea preventivă a magistratului Stan Mustață, judecător la Curtea de Apel București.

Cele mai citite

Cum alegi scaunul de birou pentru copii?

Școala online a fost pentru mult timp o normalitate în lumea celor mici. Tocmai de aceea, improvizarea unui birou acasă a devenit o prioritate...

Atalanta – Leverkusen, în finala Europa League! Nemții continuă seria meciurilor fără înfrângere, după un gol în prelungiri

Finala din acest an a Europa League le va pune față în față pe Atalanta Bergamo şi Bayer Leverkusen, după rezultatele înregistrate joi seară...

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă