16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBăsescu: Militarii răniţi în Afganistan vor primi cele mai bune îngrijiri medicale

Băsescu: Militarii răniţi în Afganistan vor primi cele mai bune îngrijiri medicale

Preşedintele Traian Băsescu a dat asigurări că militarii români răniţi într-un atac sinucigaş în Afganistan vor primi cele mai bune îngrijiri medicale.

Un militar român a decedat şi alţi cinci au fost răniţi duminică dimineaţă în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, în Afganistan.

“Plutonierul-major Claudiu Constantin Vulpoiu a decedat, iar sublocotenentul Ionuţ Alin Marinescu, plutonierul-major Florin Ionel Murărescu şi caporalii clasa a III-a Marius Cristian Cănuci, Marius Bogdan Radu şi Eugen Valentin Pătru au fost răniţi, în Afganistan, în dimineaţa zilei de duminică, 30 martie, în urma unui atac sinucigaş cu un autovehicul încărcat cu exploziv care a intrat direct în maşina de luptă”, a anunţat MApN.

Citeşte şi: Ceremonii în memoria militarului român mort în Afganistan

Preşedintele a adresat un mesaj de condoleanţe familiei plutonierului-major Claudiu -Constantin Ştefan Vulpoiu.

„Am aflat cu durere, azi-dimineaţă, vestea încetării din viaţă a plutonierului-major Claudiu -Constantin Ştefan Vulpoiu, în timpul unei misiuni de patrulă desfăşurată duminică, 30 martie a.c, în Afganistan. Plutonierul-major Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi-a servit ţara cu devotament şi curaj înscriindu-se, astfel, în rândul eroilor care, cu onoare, şi-au dat viaţa servind sub drapelul naţional. În aceste momente de tristeţe, îmi exprim solidaritatea cu familia eroului Claudiu-Constantin Ştefan Vulpoiu şi transmit sincerele mele condoleanţe. Transmit, de asemenea, multă sănătate militarilor răniţi în aceeaşi misiune de patrulă şi doresc să le asigur pe familiile acestora că militarii vor primi cele mai bune îngrijiri medicale”, se arată în mesajul emis de Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Mircea Duşa: Afganistanul rămâne cel mai complex şi mai periculos loc din lume

Premierul Victor Ponta a transmis, de asemenea, un mesaj de condoleanţe în care a precizat că Guvern va ajuta famiile militarilor răniţi în misiune.

„Am primit cu durere în suflet vestea pierderii vieţii, în misiune, a plutonierului-major Claudiu Constantin Vulpoiu, victima unui atac sinucigaş în Afganistan. Adresez cele mai sincere condoleanţe familiei sale, care se află într-un moment de grea încercare şi pe care o asigur că va avea întreg sprijinul Guvernului României. Suntem alături, de asemenea, de cei cinci români care au fost răniţi în urma acestui tragic atac. Reconfirm angajamentul Guvernului de a-i ajuta în orice mod cu putinţă pe toţi cei care au avut de suferit în urma sacrificiilor pentru ţară”, se arată în mesajul premierului.

Citeşte şi: Un militar român A MURIT şi alţi cinci au fost răniţi într-un atac sinucigaş în Afganistan

Cele mai citite

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă