18.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialBărbatul care a jefuit, anul trecut, o sucursala BRD din Pitești, arestat...

Bărbatul care a jefuit, anul trecut, o sucursala BRD din Pitești, arestat preventiv

Bărbatul care a jefuit, în februarie anul trecut, o sucursală BRD din Pitești a fost arestat preveniv pentru 29 de zile, joi seara. Decizia a fost contestată vineri dimineață. El a fost prins, joi, în timp ce se pregătea să dea un alt atac. De această dată a vrut să jefuiască un oficiu poștal, folosind un dispozitiv artizanal. 

Este vorba despre un piteștean în vârstă de 44 de ani, suspectat că în luna februarie a anului 2013 a jefuit o sucursală BRD din cartierul Trivale din municipiul Piteşti, de unde ar fi luat 17.100 lei, 1.540 de euro şi 200 de dolari.

Citește și: Poliția l-a prins pe bărbatul care a jefuit, în februarie anul trecut, o sucursală a BRD din Pitești. Se pregătea să jefuiască un oficiu poștal

În luna iunie a acestui an, acesta ar fi comis, conform poliției, alte două infracţiuni de tentativă de tâlhărie.  El ar fi încercat, prin utilizarea unui pistol de tip air soft, să deposedeze de banii pe care-i avea asupra sa un bărbat, în timp ce acesta se afla în autoturismul personal, staţionat pe o stradă din Piteşti.

Bărbatul este suspectat că în aceeaşi lună a intrat într-un magazin situat în cartierul Trivale din Piteşti, unde, prin ameninţarea cu pistol de tip air soft, ar fi solicitat vânzătoarei banii din vânzări. În ambele situaţii tâlhăria nu a fost comisă pentru că, în momentul în care potenţialele victime au ripostat, suspectul s-a speriat şi a fugit.

Anchetatorii mai arată că bărbatul ar fi pregătit comiterea unei alte tâlhării, ţinta fiind un oficiu poştal din Piteşti. El urma să folosească un dispozitiv artizanal, confecţionat de el, care însă nu avea explozibil şi care urma să fie folosit pentru a-i ameninţa pe angajaţii oficiului poştal. Poliţiştii au ridicat dispozitivul în vederea cercetărilor.

Jaful armat de la o filială a BRD din cartierul Trivale din Piteşti a avut loc în 8 februarie 2013, când o persoană cu faţa acoperită a pătruns în sediul băncii, spre sfârşitul programului, şi a ameninţat-o cu un pistol pe angajata care număra banii. Ulterior, a furat suma din mâna acesteia, dar şi banii din sertar şi a fugit spre o maşină în care îl aşteptau doi complici, toţi trei plecând apoi cu autoturismul într-o direcţie necunoscută.

Potrivit poliției din Argeș, pe parcursul cercetărilor anchetatorii au stabilit că piteşteanul arestat preventiv este singurul care ar fi comis jaful, astfel încât doar el este cercetat în acest dosar.

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...
Ultima oră
Pe aceeași temă