25.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialBărbatul care a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, condamnat la închisoare

Bărbatul care a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, condamnat la închisoare

Deținutul Nicu Pîrleţeanu, care i-a trimis o scrisoare de ameninţare judecătoarei Aspazia Cojocaru de la CCR, a fost condamnat definitiv la un an şi şase luni de închisoare, relatează Mediafax.

Totodată, prin hotărârea luată miercuri, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis să confişte de la Pîrleţeanu "tubul de lipici folosit la săvârşirea infracţiunii".

Citește și: REVISTA PRESEI. Azpazia Cojocaru, ameninţată cu moartea la INTERFON

Sentinţa dată de Curtea de Apel Bucureşti este definitivă, el urmând să execute o pedeapsă de 12 ani şi 10 luni de închisoare, întrucât instanţa a decis să contopească restul neexecutat de 12 ani şi 10 luni din pedeapsa de 19 ani dată lui Pîrleţeanu de Tribunalul Constanţa, într-un alt dosar.

"Ia act că partea vătămată Cojocaru Aspazia nu s-a constituit parte civilă în cauză", se precizează în soluţie.

Prin decizia de miercuri CAB a menţinut pedeapsa aplicată, în 10 martie, de Judecătoria Sectorului 5, pe care Pîrleţeanu a contestat-o cu apel.

"Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Pîrleţeanu Nicu împotriva sentinţei penale din data de 10 martie 2014 pronunţată de Judecătoria sector 5 Bucureşti – Secţia I Penală", a dispus, miercuri, CAB.

Citește și: Judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru va fi păzită discret de Poliţie

"Am să te trimit după Elodia", i-a scris deţinutul judecătoarei Aspazia Cojocaru de la Curtea Constituţională (CC), căreia i-a mărturist că "are resentimente mari faţă de magistraţi", pentru că sunt corupţi şi că "au nenorocit o lume înteagă", semnând "asasinul Elodiei" scrisoarea de ameninţare.

"Stimată doamnă judecător/ Cît de curînd am să te omor/ Şi nu-i poveste pentru copii/ Vei fi victimă la 78/200/ Te voi trimite după Elodia dragă/ Să nu te mai întorci niciodată/ Că eşti un magistrat corupt/ De-mi vine să te…/ Am resentimente mari faţă de magistraţi/ Vedeava-şi decapitaţi/ Că sunteţi atât de corupţi dragă/ Că aţi nenorocit o lume întreagă!!!/ Cu stimă şi respect… (asasinul Elodiei)", i-a scris judecătoarei constituţionale deţinutul Nicu Pîrleţeanu, închis în Penitenciarul Giurgiu.

Nicu Pîrleţeanu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului instanţei supreme pentru ameninţarea judecătoarei Aspazia Cojocaru, de la Curtea Constituţională, în timpul analizării legalităţii avizului de suspendare din funcţie a preşedintelui României, de către Parlament.

Scrisoarea a fost primită de judecătoarea Cojocaru în data de 10 iulie 2012, anterior aceasta mai fiind ameninţată prin interfonul locuinţei.

Cele mai citite

Celebrul violoncelist David Geringas deschide seria recitalurilor de excepție din cadrul Concursului Internațional George Enescu

În data care marchează 66 de ani de la debutul primei ediții a Festivalului și Concursului Internațional George Enescu, celebrul violoncelist lituanian David Geringas,...

ONU trebuie să acționeze în privința abuzurilor din Xinjiang, China: grupuri pentru drepturile omului

Grupuri pentru drepturile omului au cerut joi Națiunilor Unite să ia măsuri la aproape doi ani după publicarea unui raport care detaliază o serie...

Ministrul Boloș și peste 100 de oameni au stat blocați în Aeroportul „Henri Coandă” din Otopeni

Mai mult de o sută de oameni au stat și au așteptat, ore în șir, să se urce în avion pe Aeroportul ...
Ultima oră
Pe aceeași temă