12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBărbat suspectat de uciderea călugărului din Ghindăreşti, reţinut de poliţişti. Călugărul a...

Bărbat suspectat de uciderea călugărului din Ghindăreşti, reţinut de poliţişti. Călugărul a fost decapitat cu un cuţit

Un bărbat suspectat de uciderea călugărului de la Ghindăreşti a fost reţinut, astăzi, după ce le-a spus anchetatorilor că l-a omorât pe Alexe Artiom, pentru că monahul i-ar fi făcut propuneri indecente, relatează Mediafax.

Bărbatul reţinut este un localnic din Ghindăreşti, în vârstă de 50 de ani. El le-a spus anchetatorilor că, în noaptea respectivă, a consumat băuturi alcoolice împreună cu Artiom, iar la un moment dat, acesta i-ar fi făcut propuneri indecente. Atunci, bărbatul a luat un ciocan, cu care l-a lovit în mod repetat pe călugăr, după care i-a tăiat capul cu un cuţit.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru omor şi profanare de morminte, şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Cadavrul decapitat al călugărului a fost descoperit sâmbătă dimineaţă de către o femeie din comună, care a observat un sac plin de sânge aruncat într-un şanţ, la intrarea în Ghindăreşti, şi a alertat imediat autorităţile prin 112. Trupul şi capul fuseseră puse într-un sac de rafie, legat la ambele capete cu sârmă.

În urma necropsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată de o hemoragie meningo-cerebrală, “urmare a unui traumatism cranio-cerebral şi facial acut deschis, cu fracturi cominutive de neuro şi viscero-craniu”.

Primele date ale anchetei au relevat că victima, Alexe Artiom, în vârstă de 40 de ani, era călugăr la o mănăstire ortodoxă de rit vechi din judeţul Tulcea şi ocazional, pentru perioade relativ scurte de timp, revenea la locuinţa sa din comuna Ghindăreşti sau pleca la muncă în străinătate. Victima revenise la domiciliu de aproximativ trei luni şi îşi câştiga existenta prestând diferite munci ocazionale în comună.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă