12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBarack Obama, un preşedinte digital

Barack Obama, un preşedinte digital

După Facebook, Twitter sau YouTube, cel mai puternic om din lume s-a alăturat unei noi reţele de socializare – Foursquare.

Vă mai amintiţi insistenţele lui Barck Obama din 2008, după ce a fost ales preşe­dinte al Statelor Unite ale Americii, de a-şi păstra telefonul Blackberry conectat în permanenţă la internet? După ce a reuşit să obţină un telefon performant, cu conexiune permanentă la internet, Obama a reuşit să treacă de interdicţiile ofiţerilor săi de securitate şi să activeze tot felul de aplicaţii.

Într-un comunicat despre alăturarea preşedintelui Barack Obama în reţeaua Foursquare, Casa Albă a anunţat că va oferi informaţii despre locurile pe care preşedintele le vizitează, inclusiv despre problemele economice din Midwest. Până acum postările sale din Foursquare au fost la trecut, oferind informaţii mai degrabă despre locurile în care acesta a fost decât despre locurile în care se află în prezent, aşa cum procedează majoritatea utilizatorilor reţelei.

Anunţul nu a oprit glumele despre ironia preşedintelui‚ „a cărui locaţie este în general secretă, de dragul securităţii naţionale”, făcând reclamă pe internet la deplasările acestuia.

Un alt lucru cu adevărat interesant este acela că Foursquare răsplăteşte utilizatorii care frecventează foarte des un anumit loc sau oraş, acordându-le chiar titlul onorific de „primar”. Îi va face plăcere preşedintelui SUA să fie, de asemenea şi „primarul” restaurantelor Applebee’s? Cu siguranţă acesta va primi titlul de „primar” al biroului oval.

Obama este de asemenea înregistrat şi pe LiknedIn.com, o reţea orientată spre mediul de afaceri, unde cei înscrişi îşi prezintă realizările profesionale.

Gurile-rele speculează că preşedintele american îşi caută un posibil loc de muncă pentru perioada de după alegerile din 2012, pe care ar putea să le piardă din cauza politicii sale deficitare de a minimiza efectele crizei economice mondiale.

Interesul preşedintelui pentru activitatea pe internet ridică un nou semn de întrebare: care va fi următoarea destinaţie digitală aleasă de Obama?

Iată câteva aplicaţii ale mediului virtual care ar putea fi benefice preşedintelui.

Chatroulette: Cu această aplicaţie poţi discuta (prin apeluri video) cu diferite persoane din întreaga lume pe care nu le cunoşti, trecând de la un utilizator la altul printr-o simplă apăsare de tastă. Pentru Obama poate fi o modalitate destul de uşoară să interacţioneze cu participanţii la vot. Una dintre principalele probleme ar fi că nimeni nu ar crede că de partea cealaltă a ecranului se află chiar preşedintele SUA. Acest program s-ar putea potrivi mai bine cu vicepreşedintele Joe Biden.

FarmVille: Unul dintre cele mai populare jocuri de pe internet, joc în care pământul trebuie arat, culturile culese şi animalele hrănite, ar putea fi cu adevărat benefic campaniei electorale, putând să atragă voturile fermierilor din întreaga ţară. Probabil că FarmVille ar putea fi răspunsul digital al lui Obama dat campaniei de curăţare a pământurilor demarată de fostul preşedinte George W. Bush.

Eons: O comunitate online care atrage în special persoanele cu o medie de vârstă mai ridicată decât a celor care aleg Facebook. La cei 50 de ani abia împliniţi, preşedintelui au început deja să-i apară câteva fire albe de păr. Astfel, Obama, ar putea interacţiona mai bine cu cei care l-ar putea vota în 2012. 

„Between Two Ferns”: Ca o ultimă mişcare în spaţiul digital, preşedintele Barack Obama ar putea fi intervievat de Zach Galifianakis într-una din emisiunile de pe FunnyOrDie.com. Chiar dacă majoritatea invitaţilor comediantului au fost actori, apariţia şefului statului ar putea fi versiunea erei digitale a apariţiei lui Nixon în emisiunea „Laught-In”, mai amuzantă şi cu mai puţin dans.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă