21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialBan Ki-moon felicită egiptenii pentru desfăşurarea fără incidente a alegerilor

Ban Ki-moon felicită egiptenii pentru desfăşurarea fără incidente a alegerilor

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a “felicitat poporul egiptean” pentru “determinarea sa de a reuşi o schimbare democratică”, în urma primei etape a alegerilor legislative egiptene, marţi, salutând liniştea în care s-a desfăşurat scrutinul, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“El salută populaţia şi autorităţile din Egipt pentru participarea lor entuziastă la această primă etapă a procesului electoral şi pentru liniştea şi ordinea în care s-a desăşurat votarea” a declarat Martin Nesirky, purtătorul de cuvânt al lui Ban Ki-moon.

Prima etapă a alegerilor egiptene, care marchează o ruptură cu regimul lui Hosni Mubarak s-a încheiat marţi seara fără incidente, spre uşurarea generalilor de la putere, contestaţi, care se temeau de o intensificare a violenţei.

Această primă fază a alegerilor legislative, care au fost deschise luni, vizează o treime dintre guvernoratele acestei ţări, cea mai populată din lumea arabă (peste 80 de milioane de locuitori), dar şi capitala, Cairo, şi cel de al doilea cel mai important oraş din Egipt, Alexandria.

Scrutinul pentru alegerea deputaţilor din cadrul Adunării Poporului urmează să continue, în celelalte regiuni, până la 11 ianuarie, iar cel pentru alegerea membrilor Shura (Camera superioară, consultativă) se vor încheia la 11 martie.

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...
Ultima oră
Pe aceeași temă