16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBalcaniada din Turcia – constănțenii au luat caimacul

Balcaniada din Turcia – constănțenii au luat caimacul

Tenisul de masă românesc a bifat o nouă competiţie de excepţie, iar cadeţii Constanţei au reuşit să ia medalie în toate probele la care au participat.

Balcaniada de juniori şi cadeţi care a avut loc în Turcia a fost, din nou, una de aur pentru România. Elevii antrenorilor Felicia Coneschi, Mădălin Ionaşcu, Stelian Haşoti şi Viorel Filimon, ultimul supervizor al misiunii, au reuşit să ia 15 medalii de diferite culori, iar în competiţia de cadeţi şi cadete, au ratat un singur titlu blcanic. Bineînţeles Cristi Pletea şi Mihaela Plăeaşu, liderii generaţiei de la LPS Constanţa, au fost printre protagonişti, cei doi constănţeni jucând cel puţin o semifinală în toate probele în care au luat parte.

Pletea, considerat un fenomen şi număr 1 mondial la cadeţi a reuşit să ia primul titlu în chiar prima probă, după ce echipa de băieţi a depăşit Turcia cu 3-2 în finală şi apoi a fost de neoprit în probele individuale şi de dublu. La simplu, Cristi a trecut de doi reprezentanţi ai gazdelor (ţară cu un progres fantastic) în semifinale şi finală, pentru a bifa al doilea titlu balcanic, performanţă repetată imediat la dublu, alături de Florin Spelbuş: 3-2 cu Bulgaria şi 3-2 cu Turcia. „Poker-ul” a fost finalizat la dublu mixt, unde Cristi face pereche cu Andreea Dragoman şi unde advrsari în finală le-au fost Mihaela Plăeaşu şi Florin Spelbuş, iar scorul unul fără comentarii, 4-0.

Cadeta constănţeană şi-a luat însă şi ea o parte din felicitări. La simplu, Plăeaşu a luat medalie de bronz, la dublu feminin, argint, după o finală fără istoric contra reprezentantelor Bulgariei, şi o finală pierdută dramatic cu Serbia, şi bronz pe echipe, acolo unde tot Serbia a stat în calea fericirii dublului Plăeaşu – Dragoman.

Urmează Europenele

Pentru cei doi cadeţi constănţeni, Plăeaşu și Dragoman, urmează Campionatele Europene din luna iulie, campionate unde au de apărat medaliile obţinute anul trecut şi unde Cristi Pletea trebuie să confirme aceste patru titluri balcanice.

Cele mai citite

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Opt activiști pentru climă au fost arestați pe aeroportul din Munchen după ce au pătruns pe pista lui

Aeroportul din Munchen s-a confruntat cu perturbări semnificative sâmbătă dimineața, când activiștii pentru climă din cadrul mișcării Last Generation au pătruns în incinta aeroportului...
Ultima oră
Pe aceeași temă