21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialUPDATE: Incendiul izbucnit într-o zonă de pădure greu accesibilă a fost STINS

UPDATE: Incendiul izbucnit într-o zonă de pădure greu accesibilă a fost STINS

UPDATE marţi, 10.30: Incendiul izbucnit luni dimineaţa într-o pădure de pe raza localităţii buzoiene Brăeşti a fost stins marţi dimineaţa, informează Mediafax.

Potrivit pompierilor, flăcările au fost cauzate, cel mai probabil, de un foc nesupravegheat. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, incendiul a fost lichidat, iar pompierii se întorc la unitate.

În urma incendiului au ars aproximativ patru hectare de vegetație uscată și litieră de pădure.

UPDATE 15.40: Incendiul izbucnit luni dimineaţa într-o pădure de pe raza localităţii buzoiene Brăeşti a fost localizat, astfel că a fost eliminat pericolul de extindere a flăcărilor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ISGU, în prezent, forțele de intervenție continuă misiunea de stingere a focarelor existente. Mai mult, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu, a declarat că ‘în zona incendiului se acționează sol-aer’.

‘Elicopterul se alimentează din lacul de acumulare al Hidrocentralei de la Siriu și transportă apă deasupra focarului, iar la sol circa 120 de pompieri și voluntari cu șapte autospeciale, un ATV și o șenilată acționează pentru stingerea cioatelor’, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU Buzău, Vasile Prahoveanu. 

Potrivit sursei citate, din cauza vântului puternic și a zonei greu accesibile a fost solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, pentru efectuarea recunoașterii aeriene intervenție cu dispozitivul de stingere Bambi-Bucket.

–-

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineaţă, într-o pădure din localităţile Brăeşti, Ruginoasa și Goideşti. Focul se întinde pe patru-cinci kilometri, într-o zonă greu accesibilă, astfel că pompierii trebuie să parcurgă, pe jos, un traseu de o oră şi jumătate, până la locul incendiului, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, pentru localizarea și stingerea flăcărilor au fost mobilizați peste 50 de pompieri de la ISU, dar și pompieri voluntari de la Ocolul Silvic Pârscov și voluntari de la Brăești.

Doar o parte dintre pompieri intervin însă efectiv pentru stingerea incendiului, ceilalți fiind pe drum. Întrucât zona este foarte accidentată, greu accesibilă, pompierii sunt nevoiți să parcurgă pe jos un traseu destul de lung, pe parcursul unei ore și jumătate.

Conform sursei citate, incendiul are loc într-o pădure mixtă, de foioase și rășinoase, în vârstă de circa 70 de ani. Vântul bate cu putere, ceea ce alimentează incendiul, pompierii intervenind destul de anevoios cu mături și lopeți. 

Potrivit lui Prahoveanu, intervenția se anunță dificilă și de lungă durată.

Incendiul se manifestă la distanță de zonele locuite.

 

 

Cele mai citite

Studiu: 6 din 10 mileniali români folosesc aplicații financiare 

Produsele financiare digitale sunt din ce în ce mai atractive, deoarece simplifică viața de zi cu zi și 1 din 3 respondenți declară că...

Consiliul de securitate al ONU va dezbate joi situația centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie

Consiliul de Securitate al ONU va organiza joi o reuniune de urgenţă pentru a dezbate situația centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, pe care...

Creditorii Ucrainei au fost de acord cu cererea acesteia de a-i îngheța datoria de 20 miliarde de dolari

Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat cererea acesteia de a-i îngheţa datoria timp de doi ani, ce reprezintă plăţi în contul unor obligaţiuni internaţionale,...
Ultima oră
Pe aceeași temă