17.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2012. Peste 330.000 de absolvenţi de liceu ar putea participa la...

BACALAUREAT 2012. Peste 330.000 de absolvenţi de liceu ar putea participa la Bacalaureat în acest an

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că peste 330.000 de absolvenţi de liceu ar putea participa la Bacalaureat în acest an, potrivit Agerpres.

 

El a afirmat că deocamdată nu ştie numărul exact de elevi care vor susţine Bac-ul, pentru că softul nu permite, ca la celelalte examene, să se facă o centralizare a datelor în timp real, ţinând cont că miercuri s-a finalizat înscrierea la nivel de unitate şcolară.

Potrivit acestuia, în total sunt 334.836 de absolvenţi, atât din cei nepromovaţi de anul trecut, cât şi de anul acesta.

“Sunt 189.301 absolvenţi de clasa a XII-a, clasa a-XIII-a 55.837. Avem nepromovaţi din 2011 un număr de 89.698 deci putem spune că estimarea este de 334.836 de absolvenţi. Nu ştim în momentul de faţă câţi sunt cei din seriile anterioare sau câţi sunt dacă vor participa toţi la examenul de Bacalaureat”, a spus acesta.

Referindu-se la raportul privind violenţa în şcoli, ministrul a afirmat că acesta va fi finalizat vineri.

Totodată, Pop a precizat că în această vară va fi finalizat şi Regulamentul de funcţionare a învăţământului preuniversitar, care ar fi trebuit să fie elaborat de aproape un an.

În ceea ce priveşte situaţia profesorului din Târgu Mureş, cercetat pentru infracţiunile de procurare de materiale pornografice cu minori, corupţie şi hărţuire sexuală, rele tratamente aplicate minorului, ministrul a spus că ancheta este în derulare şi vineri va fi gata raportul final din punctul de vedere al sistemului de învăţământ.

Referindu-se la înlocuirea programului “Cornul şi laptele” cu “o masă caldă” reprezentantul MECTS a spus că are în vedere acest proiect pe care îl analizează şi caută cea mai bună soluţie.

“Voi face un audit şi pe problema ‘Cornul şi laptele’, dar în vacanţă. Dacă nu implică costuri suplimentare se poate discuta despre o regândire a programului”, a explicat Pop.

Cele mai citite

Prin măsurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai în România se apropie de media europeană

Creșterea puterii de cumpărare a românilor De la revenirea la guvernare, obiectivul asumat de PSD a fost creșterea nivelului de trai al tuturor românilor. Puterea...

Decretele semnate astăzi de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 30 mai 2024, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 24/2023 pentru completarea art....

Proprietățile leușteanului: o sursă bogată de nutrienți și antioxidanți

Într-o lume în care ne străduim tot mai mult să adoptăm un stil de viață sănătos, cunoașterea beneficiilor pe care ni le aduce natura...
Ultima oră
Pe aceeași temă