21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialBACALAUREAT 2011: La Slobozia proba de informatică se dă la ştiinţele naturii

BACALAUREAT 2011: La Slobozia proba de informatică se dă la ştiinţele naturii

În Slobozia (judeţul Ialomiţa), 35 de elevi ar fi trebuit să susţină încă o dată ultima probă a examenului de bacalaureat, după ce subiectele la informatică pentru cei de la profilul matematică-informatică au fost încurcate cu cele de la profilul ştiinţele naturii.

În urma acestui incident, elevii şi părinţii au fost chemaţi la sediul Inspectoratului Şcolar Ialomiţa pentru a găsi o soluţie.

„Din cei 35 de elevi, un număr de 10 elevi au depus un memoriu şi ministerul le-a aprobat repetarea probei,” a declarat pentru romanialibera.ro, instectorul şcolar general Ilie Stavăr.

„La susţinerea probei puteau să participe toţi cei care doreau. Au participat 28 de elevi, însă nu cunosc rezultatele lor, pentru că nu i-am urmărit şi nu ştiu dacă au obţinut note mai mari sau mai mici. Proba s-a desfăşurat în condiţii normale şi rezultatele sunt cele catalogate în sistemul de date.”

Rezultatele au fost date la timp, asta după ce s-a muncit „pâna la ora trei dimineaţa”, potrivit lui Stavăr.

Probleme au fost şi la proba de matemetică de la Liceul de Artă „Ionel Perlea”, unde 16 elevi au rezolvat alte subiecte decât cele destinate profilului lor, adică tot pe cele de la ştiinţele naturii (M2), faţă de cele de la profilul matematică-informatică (M1).

„Întrucât programa de Matematică M1 include programa de Matematică M2 din care li s-a dat, şi datorită dificultăţii foarte apropiate a subiectelor, ministerul a considerat că nu mai este nevoie să repete proba şi elevii consideră acelaşi lucru. Cele două părţi au convenit să nu se repete proba,” susţine inspectorul şcolar.

Procentul de promovabilitate înregistrat de elevii din Slobozia în sesiunea iunie iulie a Bacalaureatului 2011 este de 40,18 la sută, înainte de contestaţii. 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Bayer Leverkusen, singura echipă din istoria Bundesligii care încheie sezonul neînvinsă

Bayer Leverkusen, campioana în premieră a Bundesligii, a devenit prima echipă din istoria campionatului de fotbal al Germaniei care încheie un sezon fără nicio...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...
Ultima oră
Pe aceeași temă