16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAzi debuteaza Cupa Mondiala a cluburilor

Azi debuteaza Cupa Mondiala a cluburilor

Azi va debuta, in Japonia, Cupa Mondiala a cluburilor de fotbal, competitie a carei principala favorita este campioana Angliei si a Europei, Manchester United. Alaturi de "diavolii rosii", condusi de Sir Alex Ferguson, la acest turneu mai participa formatiile Al Ahlly (Egipt) – campioana Africii, Waitakere United (Noua Zeelanda) – campioana Oceaniei, Gamba Osaka (Japonia) – campioana Asiei, Adelaide United (Australia) – vicecampioana Asiei, Pachuca (Mexic) – campioana CONCACAF si Liga de Quito (Ecuador) – campioana Americii de Sud.
Prima partida din cadrul competitiei se va disputa joi, 11 decembrie, la Tokyo, intre Adelaide United si Waitakere United, echipe care se vor lupta pentru un loc in sferturile de finala ale competitiei. Sambata, 13 decembrie, capitala Japoniei va gazdui intalnirea dintre Al Ahly si Pachuca, din sferturile de finala, cel de-al doilea joc din aceasta faza urmand sa se dispute a doua zi, pe 14 decembrie, intre Gamba Osaka si castigatoarea partidei dintre Adelaide si Waitakere.
Manchester United si Liga de Quito vor evolua direct in semifinalele competitiei, programate pe 17 si 18 decembrie, urmand sa intalneasca formatiile castigatoare ale partidelor din sferturi. Finala Cupei Mondiale a cluburilor, precum si meciul pentru stabilirea ocupantei locului trei sunt programate duminica, 21 decembrie, la Yokohama.

Marea vedeta a turneului va fi, fara indoiala, portughezul Cristiano Ronaldo, mijlocasul echipei Manchester United, care "merita din plin" Balonul de Aur castigat, dupa cum a declarat antrenorul sau Alex Ferguson. "Este super sa-l vezi pe Ronaldo castigand Balonul de Aur. Am fost sa-l vad primind premiul la Paris. Il merita din plin", a declarat Ferguson.
Balonul de Aur este titlul oficial de cel mai bun jucator care joaca in Europa. In varsta de 23 de ani, Ronaldo este favorit si pentru titlul de cel mai bun jucator FIFA al anului, care va fi decernat de jucatori si de antrenori profesionisti.

» Comitetul Executiv al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) se va reuni pe 19 si 20 decembrie la Tokyo sub presedintia lui Sepp Blatter pentru a patra si ultima sedinta a anului. Alaturi de numeroase alte puncte, pe ordinea de zi figureaza teme precum competitiile FIFA din 2008 si cele viitoare, dar si protectia minorilor. Comitetul Executiv va face si o analiza a stadiului pregatirilor pentru Cupa Mondiala din 2010 din Africa de Sud, precum si pentru CM U-17 din Nigeria (2009). De asemenea, procedura candidaturii pentru Cupele Mondiale FIFA din 2018 si 2022 va fi finalizata.

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Iohannis a numit-o pe Monica-Cecilia Sitaru ambasadoarea României în 11 țări africane

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 17 mai 2024, un decret prin care Monica-Cecilia Sitaru, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica...

Bistrița: Un traficant de droguri este acuzat că a violat o minoră

La data de 16 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă