21.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAvram: Eu nu am ştiut ce mi-a întins avocatul Penciu să semnez,...

Avram: Eu nu am ştiut ce mi-a întins avocatul Penciu să semnez, nici avocatul Şerban nu ştia

Fostul preşedinte al CCA, Vasile Avram, a susţinut, joi, în faţa magistraţilor, care au judecat recursul său, că nu a ştiut nicio clipă ce document semnează, precizând totodată că nici avocatul său Alexandru Şerban, fost procuror DNA, nu a avut cunoştinţă de intenţiile avocatului Adrian Penciu, scrie Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a luat, joi, în discuţie contestaţiile fostului şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, şi a omului de afaceri Sorin Ţerbea împotriva deciziei Tribunalul Bucureşti de arestare preventivă a lor în dosarul în care sunt acuzaţi de luare şi, respectiv, dare de mită.

În preambulul dezbaterilor procurorul Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a atras atenţia instanţei de judecată că unul din foştii avocaţi ai lui Avram, Adrian Penciu, a fost pus sub învinuire pentru fapte de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Concret, a explicat magistratul DNA, avocatul Penciu, i-a cerut, în cursul zilei de 26 septembrie 2011, când a venit în vizită la arest, la Direcţia de Cercetări Penale, să semneze un document, respectiv o hotărâre privind delegarea arbitrilor a Biroului Executiv al CCA.

“Nu am semnat un document pe tema asta. Avocaţii mei… unul mi-a întins o hârtie şi mi-a spus să o semnez. El a spus că trebuie o semnătură pentru conformitate, mi-a dat un pix şi eu am semnat. Imediat ce am semnat, când să tragă foaia i-am spus stop şi l-am întrebat ce am semnat. El mi-a repetat că trebuia să semnez pentru conformitate cu originalul. În momentul în care a tras foaia, a apărut ofiţerul supraveghetor şi i-a luat avocatului Penciu foaia. A dus-o la conducerea locului de deţinere”, a arătat Avram instanţei.

Întrebat dacă a ştiut ce semnează sau dacă celălalt avocat al său, Alexandru Şerban, fost procuror DNA, a avut cunoştinţă despre intenţiile avocatului Penciu, Vasile Avram a declarat că nu, precizând că, chiar şi în aceste condiţii originalul acelui document s-ar afla în posesia FRF semnat de el încă din luna ianuarie. Act care s-ar regăsi afişat şi pe pagina de internet a CCA, dar fără semnături.

“Eu atunci am spus stop, stop stop, şi i-am anunţat pe ambii avocaţi că întâlnirea s-a încheiat şi că încetez contractul cu ei. Şerban a spus că nu ştia nimic pentru că nu a discutat cu Penciu. Acel document se află semnat la CCA din ianuarie 2011 şi a produs şi efecte până acum”, a conchis Avram în faţa judecătorilor.

Miercuri, procurorii anticorupţie l-au pus sub învinuire pe Vasile Avram într-un nou dosar, în care este acuzat alături de avocaţii săi Adrian Penciu şi Alexandru Şerban, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului. Avocatul Adrian Penciu a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru 30 de zile.

Acest nou dosar pe numele lui Vasile Avram a fost deschis în urma anchetei făcute în cazul presupusei mite de la Târgu Mureş primite de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor de la omul de afaceri Ioan Sorin Ţerbea. Potrivit purtătorului de cuvât al DNA, Liviei Săplăcan, faptele de care sunt acuzaţi Vasile Avram şi cei doi avocaţi ai săi s-au petrecut după începerea urmăririi penale în dosarul privind mita.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, duminică, suspendarea din funcţia de preşedinte al CCA şi din calitatea de membru al Comitetului Executiv al FRF a lui Vasile Avram.

Cele mai citite

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

VIDEO. Manchester City, noua și vechea campioană a Angliei. Trupa lui Guardiola câștigă titlul în Premier League

Manchester City a făcut istorie în fotbalul englez, câștigând pentru al patrulea an consecutiv titlul de campioană a Angliei. Această performanță este una de...
Ultima oră
Pe aceeași temă