17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAvocatul lui Năstase: Sunt îndeplinite toate prevederile legale să fie ELIBERAT

Avocatul lui Năstase: Sunt îndeplinite toate prevederile legale să fie ELIBERAT

Unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a declarat, marţi dimineaţă, că sunt îndeplinite toate prevederile legale ca fostul premier să fie eliberat condiţionat.

Din punctul nostru de vedere, sunt îndeplinite toate prevederile legale ca această propunere (de eliberare condiţionată – n.red.) să fie admisă. Sper ca judecătorul să fie convins că această propunere se aplică tuturor persoanelor (…) Sperăm ca astăzi să avem una dintre cele mai bune şi corecte hotărâri”, a declarat Ioan Cazacu.

Citeşte şi Adrian Năstase află MARŢI dacă va fi ELIBERAT înainte de termen

Judecătoria Sectorului 4 ia în discuţie, marţi, cererea de eliberare condiţionată a lui Adrian Năstase, depusă de avocaţii acestuia. Fostul premier a executat opt luni de închisoare din pedeapsa de doi ani la care a fost condamnat în dosarul Trofeul Calităţii şi, potrivit legii, are dreptul de a cere să fie liber.

Însă condiţia esenţială a eliberării condiţionate este recunoaşterea vinovăţiei, or Năstase mereu a susţinut că este nevinovat, inclusiv pe postările de pe blogul său, unde a fost foarte activ mai ales de cnd a fost încarcerat.

Faptul că a acceptat să plătească prejudiciul de peste 700.000 de euro creat Inspectoratului de Stat pentru Construcţii care i s-a imputat în cadrul dispozitivului de condamnare nu înseamnă recunoaşterea vinovăţiei, ci poate însemna evitarea executării silite, ocazie cu care se poate evalua întreaga avere.

 

Anul trecut, instanţa supremă l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pe fostul premier Adrian Năstase, în dosarul “Trofeul calităţii” în care a fost acuzat de faptul că, folosindu-se de calitatea sa de preşedinte PSD, pe cînd era şi premierul Romniei, s-a folosit de  interpuşi, condamnaţi şi ei, pentru a aduna,de la peste 700 de firme, sub paravanul unui simposion, bani pentru propria sa campanie electorală din 2004.

Cele mai citite

Gabriela Firea, promisiune pentru bucureșteni: „Blocurile sociale începute când eram primar au fost blocate. Le voi finaliza”

Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, promite că va finaliza, în cazul în care va câştiga alegerile locale, blocurile sociale începute când era...

Conferința FOCUS București, eveniment marca CCIB, la a șasea ediție

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în Aula Carol I din sediul său istoric, cea de a șasea ediţie...

A venit verdictul din partea UEFA! Ce se întâmplă cu participarea Corvinului Hunedoara în cupele europene

Corvinul Hunedoara, câştigătoarea surpriză din acest sezon al Cupei României, va juca în cupele europene, după ce UEFA i-a acordat astăzi licența de participare. „UEFA...
Ultima oră
Pe aceeași temă