11 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocat, arestat pentru trafic de influenţă

Avocat, arestat pentru trafic de influenţă

Un avocat din baroul Hunedoara ar putea primi ani grei de închisoare. Radu Chebuţiu a fost reţinut marţi seara de către procurorii DNA Alba Iulia sub acuzaţia de trafic de influenţă, iar miercuri Curtea de Apel Alba Iulia a emis un mandat de arestare pentru 29 de zile. Avocat în Baroul Hunedoara, Chebuţiu este acuzat că ar fi primit suma de 6.000 de lei şi 1.100 de euro de la un client, pentru a interveni pe lângă medicii legişti în vederea obţinerii unui certificat medico-legal care să confirme o alcoolemie mai mică decât în realitate.

A intervenit pentru un carnet

Potrivit procurorilor, avocatul, în vârstă de 32 de ani, a primit respectivii bani de la un şofer oprit de poliţie în Alba Iulia, şi a cărei alcoolemie a fost peste limita legală, pentru ca rezultatul testului să fie schimbat, iar acesta să nu-şi piardă carnetul de conducere. “Inculpatului Chebuţiu Radu-Flaviu i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data de 11 septembrie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 12 septembrie 2012, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile lui Chebuţiu Radu-Flaviu”, conform unui comunicat al DNA Alba Iulia.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă