12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAvion SMURD cu 2% din impozit

Avion SMURD cu 2% din impozit

„Fundaţia pentru SMURD” vrea să-i convingă pe dobrogeni să doneze 2% din impozitul pe venitul global pentru a achiziţiona un avion sanitar.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea s-a alăturat campaniei „Fundaţiei pentru SMURD”, care îşi doreşte să convingă populaţia în legătură cu importanţa achiziţionării unui avion sanitar şi, implicit, să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către SMURD, în vederea achiziţionării unui astfel de avion sanitar operat de SMURD. „Ideea achiziţionării unui avion sanitar a apărut în urma numeroaselor cazuri în care personalul SMURD a trebuit să se declare înfrânt de distanţa până la cel mai apropiat centru medical specializat sau de condiţiile meteorologice. Este cunoscut faptul că zborul cu elicopterul şi, implicit, eficienţa acestuia sunt limitate de distanţe şi de vreme. Un avion sanitar dotat cu toată tehnica necesară desfăşurării în bune condiţii a actului medical ar înlătura aceste impedimente.

Necesitatea unui astfel de aparat de zbor este ilustrată de numărul mare de misiuni executate cu un astfel de avion care a fost închiriat, şi anume 36 de misiuni, dintre care 13 având ca pacienţi copii cu vârsta sub 6 ani”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Dobrogea. Conceptul campaniei pleacă de la ideea că astfel se pot salva foarte multe vieţi. Eforturile echipajelor SMURD nu au limite însă nu pot învinge distanţele. Un pacient care trebuie transportat de urgenţă, sub supraveghere medicală de specialitate, la distanţe mai mari decât limita de zbor a elicopterelor şi în condiţii meteo nefavorabile este acum un pacient aflat în pericol. Alt pericol decât cel reprezentat de afecţiunea sa. Unul în plus şi la fel de grav.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă