18.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialAvertizari contra inundatiilor

Avertizari contra inundatiilor

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis, astazi, doua avertizari hidrologice, cod galben si, respectiv, portocaliu, privind cresteri de debite si posibile depasiri ale cotelor de atentie si de inundatie in bazinele hidrografice Iza, Tur, Somes, Barcau, Crisuri, unii afluenti ai Muresului mijlociu si inferior, Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna si Jiu.

Din cauza precipitatiilor inregistrate in ultimele 24 de ore, cedarii apei din stratul de zapada si precipitatiilor prevazute pentru urmatoarele 48 de ore, se vor produce cresteri semnificative de debite si niveluri, pe raurile din bazinele hidrografice afectate.

Avertizarea cu cod galben anunta ca incepand de astazi se vor produce depasiri ale cotelor de atentie pe cursurile inferioare ale raurilor din judetele: Maramures, Satu Mare, Salaj, Bistrita Nasaud, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Timis, Caras Severin, Mehedinti, Gorj si Dolj.

A doua avertizare cu cod portocaliu arata ca vor produce depasiri ale cotelor de inundatie pe cursurile superioare si mijlocii ale raurilor din bazinul Crisul Alb si Timis.

 

Ca urmare, la sediul Ministerului Mediului se va intruni, in aceasta seara, Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

În cel mult patru zile, toate facturile trebuie înregistrate în e-Factura

Până în ziua de 31 mai 2024, toate facturile care nu au fost emise cu sistemul e-Factura sau care nu au fost înregistrate în...

Instanța i-a admis cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre

Tribunalul Ilfov a decis luni să admită cererea de eliberare condiționată a lui Radu Mazăre din Penitenciarul Jilava, unde fostul primar executa o sentință...

Machiaj expres: transformă-ți lookul cu o rutină de doar 10 minute

În lumea noastră modernă, suntem adesea presate de timp, dar ne dorim în același timp să arătăm îngrijite în fiecare zi. Ca să poţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă