23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAVAS vrea să-i ia lui Gigi Becali ferma de la Mogoşoaia

AVAS vrea să-i ia lui Gigi Becali ferma de la Mogoşoaia

Gigi Becali a vândut pământ ipotecat pentru un credit la defuncta Bancorex, iar acum este în pericol să piardă ferma, şi terenul aferent, pe care o deţine la Mogoşoaia, potrivit Realitatea.net.

Finanţatorul Stelei este acuzat că ar fi vândut ilegal mai multe loturi de pământ aflate sub ipotecă pentru o datorie de 3,6 milioane de dolari, informează Adevărul. Gigi Becali ar putea pierde ferma Roşia din Mogoşoaia, cu terenul aferent de 200.000 de metri pătraţi, în urma unei cereri făcute în instanţă de AVAS.

Preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Aurelian Popa, îl acuză pe Gigi Becali că a fraudat legea atunci când a întabulat Ferma Tehnică nr. 5 Roşia, deoarece o parte din terenuri erau sub ipotecă, fiind gajat pentru un credit la Bancorex.

AVAS cere judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să declare nul contractul de vânzare-cumpărare de la 15 septembrie 2003, încheiat între Gigi Becali şi Societatea Comercială Agro-Industrială (SCAI) Mogoşoaia, reprezentată de Teia Sponte, unul dintre oamenii de încredere ai latifundiarului.

“Atunci când am cumpărat acest teren, era proprietatea statului, dacă e vreo problemă, nu e treaba mea. Ştiam că fiul unui om politic s-a asociat, în anii ’90, să facă o fermă de porci la Roşia şi s-a garantat un credit cu o parte din fermă, dar nu e treaba mea”, a spus Becali, pentru Adevărul.

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...
Ultima oră
Pe aceeași temă