11.5 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorul atacului armat din Florida şi-a recunoscut faptele. Suspectul, care a ucis...

Autorul atacului armat din Florida şi-a recunoscut faptele. Suspectul, care a ucis cinci persoane, urmează să compară, luni, în instanţă

Autorul atacului armat de la Fort Lauderdale, din Florida, a mărturisit că a planificat atacul, arată documente depuse în intanţă de procurorii federali însărcinaţi cu dosarul, citate de News.ro. Autorităţile americane l-au inculpat pe Esteban Santiago, veteranul războiului din Irak care a deschis focul pe aeroportul Fort Lauderdale, pentru atac armat pe un aeroport, cap de acuzare pentru care riscă pedeapsa cu moartea.


Citeşte şi: FOTO. Atacatorul de la aeroportul din Florida care a ucis cinci oameni a fost arestat. El este un tânăr american de origine hispanică. Autoritățile evită să-l declare drept terorist

Esteban Santiago, autorul atacului armat de vineri, de la aeroportul Fort Lauderdale, a fost trimis la închisoarea din comitatul Broward, sub acuzaţia de crimă, anunţă ABC News.


 

Atacatorul ajunsese ca pasager, cu puţin timp înainte de atac, pe pista aeroportului, venind cu un avion care decolase din Alaska.

Odată ce a aterizat, atacatorul hispanic şi-a ridicat bagajul de cală din al doilea terminal al aeroportului, iar apoi s-a retras în baie pentru a scoate arma ascunsă între haine. Apoi, Esteban Santiago s-a îndreptat spre ceilalţi pasageri, care aşteptau în continuare sosirea bagajelor, şi a deschis focul la întâmplare.

Se pare că tânărul hispanic nu a evitat să îşi declare arma din bagaj atunci când a decolat de pe aeroportul din Alaska, întrucât în SUA este legal să deții o armă de foc.

Esteban Santiago are 26 de ani şi este originar din New Jersey, dar a locuit de-a lungul vieţii sale în Alaska, precum şi în localitatea Naples din Florida. Surse din rândul autorităţilor federale au transmis că atacul armat nu este considerat un act de terorism, iar rudele tânărului hispanic susţin că acesta avea probleme psihice.

De asemenea, autorităţile au descoperit o legitimaţie militară în posesia lui Esteban Santiago. Nu există mai multe date despre activitatea militară a atacatorului, deşi acesta a postat anterior o poză în echipamentul de luptă al armatei Statelor Unite. Potrivit mass-media, Esteban Santiago este cetățean al SUA, este născut în martie 1990 și a luptat în războiul din Irak.

 

 

Cele mai citite

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...

Așteptarea de 9 ani a luat sfârșit. FCSB e noua campioană a României la fotbal

Un singur punct mai avea nevoie FCSB, în meciul de sâmbătă seara cu Farul Constanța, pentru a se încorona noua campioană a Superligii. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă