16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialAutoritățile ruse au arestat aproximativ 30 de manifestanți ai opoziției care pregăteau...

Autoritățile ruse au arestat aproximativ 30 de manifestanți ai opoziției care pregăteau proteste la Moscova

Autoritățile din Rusia au arestat aproximativ 30 de protestatari ai opoziției care încercau să defileze la Moscova, la o săptămână după interpelarea a sute de persoane în cursul unei adunări a mii de opozanți, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit organizației OVD-Info, specializată în supravegherea manifestațiilor, erau cel puțin 32 de persoane care au fost interpelate duminică, dintre care cel puțin patru minori.

''Douăzeci și nouă de persoane au fost arestate de poliție pentru tulburarea ordinii publice'', a declarat serviciul de presă al poliției agenției ruse de presă Interfax. Un jurnalist al AFP a văzut de asemenea circa 30 de persoane interpelate.

Opozantul rus ''numărul unu'', Alexei Navalnîi, care execută o pedeapsă de 15 zile de închisoare pentru că nu s-a supus ordinelor poliției în cursul manifestației din 26 martie, a negat orice legătură cu noile proteste. 

Manifestația, coordonată pe rețelele sociale, a început la ora 10,30 GMT, participanții său defilând pe strada Tverskaia, una dintre principalele artere ale Moscovei, în centrul orașului. 

La Novosibirsk (Siberia occidentală) circa 400 de persoane au participat la o manifestație similară, care a fost totuși autorizată de către municipalitate, potrivit Interfax.

Cele mai citite

Spitalul “Foişor”, actualizare cu privire la starea de sănătate a lui Florin Piersic

Actorul Florin Piersic a fost reevaluat cardiologic vineri, starea sa generală fiind stabilă, fără modificări semnificative faţă de zilele anterioare, au informat reprezentanţii Spitalului...

Zeci de comune și orășele l-au îmbogățit cu afaceri mici și multe

Compania Ideas Funding Pack SRL a reușit să se afirme pe piață prin intermediul consultanței oferite comunităților mici. Cu un flux constant de...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...
Ultima oră
Pe aceeași temă