7.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăSpecialAutorităţile din Madrid au interzis, joi, circulaţia a jumătate dintre maşini pentru...

Autorităţile din Madrid au interzis, joi, circulaţia a jumătate dintre maşini pentru a reduce poluarea

Madridul a decis impunerea de restricţii de circulaţie în încercarea de a reduce poluarea. Astfel, începând de joi, maşinile cu număr de înmatriculare par vor putea circula doar în zilele pare, iar cele cu număr impar în zilele impare. Măsura este o premieră pentru Spania, scrie The Guardian.

Restricţiile vor fi valabile între orele 6,30 şi 21,00, iar măsura va fi reevaluată zilnic în funcţie de nivelul de poluare. Consiliul local al oraşului a precizat că interdicţia va intra în vigoare ori de câte ori nivelul de bioxid de carbon din atmosferă va depăşi limita de 200 micrograme pe metru cub la cel puţin două staţii de monitorizare pentru două zile consecutiv.


Primarii din Paris, Mexico City, Madrid și Atena au decis să implementeze această măsură până în anul 2025. Ei promit stimulente pentru folosirea altor tipuri de vehicule și promovează mersul pe jos și cu bicicleta. Detalii aici.


Mopedele, autoturismele hibride, maşinile care transportă de la trei persoane în sus şi cele ale persoanelor cu dizabilităţi sunt exceptate de la aceste restricţii, ca şi autobutele, taxiurile şi maşinile de urgenţă.

În Madrid sunt 3,2 milioane de locuitori şi 1,8 milioane de maşini, iar în multe momente poluarea depăşeşte nivelul critic. 

Cele mai citite

Un deputat UDMR spune că 1 Decembrie e zi de doliu pentru maghiari

Un deputat UDMR spune că 1 Decembrie e zi de doliu pentru comunitatea maghiară. Deputatul Kulcsar Terza Jozsef a postat pe pagina sa de...

Un jucător de rugby de la CSM Baia Mare, posibil infectat cu Omicron

Un jucător de rugby din Baia Mare ar putea fi prima persoană din România confirmată cu tulpina nouă a Covid-19, Omicron. În urma rezultatelor probelor...

Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație de 1 decembrie

Bancnota de 20 de lei a intrat în circulație pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României. BNR lansează astfel prima bancnotă cu chipul...
Ultima oră
Pe aceeași temă