Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Patru mari orașe vor interzice mașinile diesel până în 2025

Edilii din patru mari orașe ale lumii spun că vor interzice folosirea mașinile diesel de mare putere și a camioanelor pentru a îmbunătăți calitatea aerului, relatează BBC.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

Actualizat: 02.12.2016 - 07:43

Edilii din patru mari orașe ale lumii spun că vor interzice folosirea mașinile diesel de mare putere și a camioanelor pentru a îmbunătăți calitatea aerului, relatează BBC.

Primarii din Paris, Mexico City, Madrid și Atena au decis să implementeze această măsură până în anul 2025. Ei promit stimulente pentru folosirea altor tipuri de vehicule și promovează mersul pe jos și cu bicicleta.

Angajamentele au fost luate în Mexic la reuniunea bianuală a liderilor marilor orașe.

În ultima perioadă, folosirea mașinilor diesel a fost intens cercetată întrucât poluează mai mult decât alte autoturisme. Organizația Mondială a Sănătății spune că în jur de trei milioane de decese sunt cauzate în fiecare an de expunerea la poluarea din aer.

Motoarele diesel accentuează problema în două moduri – prin producerea de pulberi în suspensie și oxizi de azot. Pulberii în suspensie foarte fini pătrund în plămâni și cresc riscul de boli cardiovasculare, care pot duce la moarte. Oxizii de azot afectează ozonul de la nivelul solului și duce la creșterea dificultăților de respirare, chiar și în cazul persoanelor care nu au probleme respiratorii.

 

Citește totul despre:

Comentarii