13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialAtenție șoferi! Punctul de amendă pentru va fi 125 de lei de...

Atenție șoferi! Punctul de amendă pentru va fi 125 de lei de la 1 mai

Vestea bună conform căreia salariul minim pe economie va crește cu 20% de la 1 mai, aduce și o realitate dureroasă pentru participanții la trafic. Punctul amendă pentru abaterile rutiere va ajunge la 125 de lei, informează TVR.

Valoarea punctului de amendă este calculată în funcţie de salariul minim şi reprezintă 10 procente din acesta. 

Pentru depășirea limitei de viteză, șoferii grăbiţi vor plăti chiar şi 2.500 de lei. Sancţiunile sunt împărţite pe clase, în funcţie de gravitatea abaterilor.

Schimbarea direcţiei de mers fără semnalizare este inclusă în clasa I şi este sancţionată cu maximum 3 puncte de amendă. În aceeaşi categorie intră şi ignorarea culorii galbene a semaforului.

Nerespectarea indicatoarelor şi conducerea maşinilor fără trusă medicală atrag amenzile din clasa a II-a, în valoare de până la cinci puncte.

Pentru permisul expirat șoferii vor fi sancţionaţi cu amenzi din clasa a III-a, de maximum opt puncte. Tot aici se încadrează circulaţia cu un autovehicul fără sisteme de iluminare sau avertizare sonoră sau care prezintă defecţiuni ale acestora.

Amenzile din clasa a IV-a pot avea și 20 de puncte. Acestea se aplică pentru circulaţia cu vehicule care au termenul de inspecţie tehnică periodică expirat sau conducerea unor maşini neechipate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă sau polei.

Cele mai citite

“Sunt convins că Mircea Geoană va candida la președinție”, spune Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că are convingerea fermă că Mircea Geoană va candida pentru funcția de președinte al României. Această declarație a...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...
Ultima oră
Pe aceeași temă