23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAtentatele din Paris: Unul din organizatorii atacurilor a trecut prin Budapesta

Atentatele din Paris: Unul din organizatorii atacurilor a trecut prin Budapesta

Unul din organizatorii atentatelor de la jumătatea lunii noiembrie, din Paris, a trecut prin gara de est din Budapesta, informează Reuters, citat de Mediafax.

Cu toate acestea, şeful de cabinet al Guvernului Orban din Ungaria, Janos Lazar, nu a precizat numele respectivului organizator al atentatelor teroriste de la Paris din noaptea de 13-14 noiembrie, soldate cu moartea a 130 de persoane şi nici nu a specificat data la care acesta a trecut prin Budapesta.

Citeşte şi: Atentatele din Paris: Salah Abdeslam a intrat în contact cu migranţi, în gara din Budapesta

“Pot să confirm, în baza informaţilor furnizate de serviciile secrete ungare, că unul dintre liderii organizatorilor atacului din Paris a fost în Budapesta”, a indicat Lazar.

Potrivit unui purtător de cuvânt care a vorbit pentru Associated Press sub protecţia anonimatului, persoana precizată de Lazar este Salah Abdeslam.

Miercuri, o sursă judiciară, citată de Reuters, a declarat că Salah Abdeslam, pe numele căruia există un mandat internaţional în Europa, în urma atacurilor de la Paris, ar fi mers în septembrie în Ungaria să caute două persoane neidentificate încă. Salah Abdeslam a fost controlat – pe 9 septembrie – la frontiera austriacă, la întoarcerea din Ungaria. El se afla la bordul unui automobil închiriat în Belgia, potrivit aceleiaşi surse.

Citeşte şi: Atentatele din Paris: Salah Abdeslam a intrat în contact cu migranţi, în gara din Budapesta

Atentatele teroriste din Paris în care au murit 130 de persoane şi peste 350 au fost rănite au fost revendicate de organizaţia teroristă Stat Islamic.

 

Cele mai citite

Descoperă beneficiile consumului de produse artizanale

Într-o lume dominată de producția industrială și de alimentele procesate, produsele artizanale reprezintă o răsplată pentru cei care apreciază gustul autentic, calitatea superioară și...

Bătaie în Parlament: Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu -VIDEO

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament, între Dan Vîlceanu şi Florin Roman, care a avut loc în antecamera sălii de plen, în...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă