20.8 C
București
vineri, 7 iunie 2024
AcasăSpecialAtentat la sănătatea publică la Ţăndărei

Atentat la sănătatea publică la Ţăndărei

Echipele de control ale SC RAJA SA Constanţa au efectuat mai multe verificări în localitatea Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, care au scos la iveală grave abateri de la normele de sănătate publică.

 

Brutăria de pe Şoseaua Bucureşti nr. 170, aparţinând societăţii ProdLact SRL, reprezentată de Marian Balea, a fost debranşată de la sistemul de alimentare cu apă, iar canalizarea a fost buşonată. La ora controlului, această unitate de alimentaţie publică folosea în amestec atât apa furnizată de RAJA, o apă certificată din punct de vedere calitativ prin sute de analize efectuate în laboratoare acreditate RENAR, cât şi apa provenită de la un puţ forat.

În urma verificărilor, reprezentantul Marian Balea nu a prezentat nici un act care să demonstreze că această sursă de apă este autorizată sau agreată de instituţiile competente. Mai mult, pentru apa din puţ proprietarul nu a putut prezenta nici una dintre analizele curente la parametrii de potabilitate. Având în vedere faptul că pe reţeaua, de distribuţie interioară curgea atât apă furnizată de RAJA, cât şi din puţul propriu, lucru ce punea în pericol sănătatea publică a consumatorilor, această unitate a fost debranşată din stradă de la sistemul de alimentare cu apă, deoarece reprezentanţii societăţii ProdLact SRL au dat dovadă de o inconştienţă crasă în ceea ce priveşte respectarea unor cerinţe minimale privind sănătatea publică.

Verificările au continuat şi la carmangeria aparţinând aceleiaşi societăţi – ProdLact SRL. Unitatea aflată la parterul unui bloc are facturi neachitate către SC RAJA SA de peste trei luni. La apariţia echipelor de control, angajaţii de aici le-au refuzat acestora accesul în unitate. Mai mult, au ieşit în stradă şi au început să ţipe şi să aducă diverse injurii angajaţilor RAJA. Situaţia a fost calmată de intervenţia trupelor de jandarmi. Pentru obstrucţionarea controlului, dar şi pentru facturile neachitate, carmangeria ProdLact SRL a fost şi ea debranşată de la sistemul de alimentare cu apă.

Apometru cu verificare expirată

Zilele trecute, în urma unei verificări efectuate de reprezentanţii RAJA Ţăndărei, s-a constatat că apometrul de la brutărie are verificarea metrologică expirată, motiv pentru care, cu acordul proprietarului Balea Marian, a fost ridicat pentru verificare. În cursul zilei de ieri, şeful Secţiei Ţăndărei – Viorel Alexandrescu, s-a deplasat la brutărie pentru montarea noului contor.

Ajuns la faţa locului, acesta a constatat că apometrul scos pentru verificare fusese montat iniţial pe o ramificaţie a branşamentului, deşi, la limita proprietăţii, există un cămin apometric de racord prin care trece branşamentul general. Conform legii, apometrul trebuia montat pe acest racord general ca să se înregistreze, în mod real, tot consumul de apă, nu numai ce trece printr-o ramificaţie. Proprietarul Marian Balea i-a ameninţat pe angajaţii RAJA Constanţa.

Plângere penală

Având în vedere cele petrecute, SC RAJA SA Constanţa va depune către organele competente împotriva lui Marian Balea plângeri penale pentru agresiune şi ultraj împotriva bunelor moravuri, dar şi sesizări oficiale către toate instituţiile statului competente (Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană, Direcţia Sanitar-Veterinară) să ia măsurile necesare ce se impun în această situaţie, pentru evitarea unor îmbolnăviri în masă a consumatorilor.

Cele mai citite

Federația Română de Sumo e gata să găzduiască dezbaterea dintre Șoșoacă și Piedone

Ilustrație: Marian Acramescu Chiar în ultimele ore ale campaniei electorale pentru alegerile locale am putea avea parte și de prima dezbatere între doi candidați...
Ultima oră
Pe aceeași temă