37 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialAtacul terorist dintr-un tren din Germania. Noi detalii despre identitatea tânărului refugiat

Atacul terorist dintr-un tren din Germania. Noi detalii despre identitatea tânărului refugiat

Tânărul care a atacat cu toporul călătorii dintr-un tren din Bavaria ar fi de origine pakistaneză, ci nu afgană, așa cum a declarat el, sugerează primele elemente ale anchetei, potrivit postului de televiziune ZDF, citat de AFP, informează Agerpres.

Anchetatorii au analizat o înregistrare video cu autorul atacului, difuzată marţi de gruparea jihadistă Statul Islamic, din care reiese că el a folosit anumiți termeni într-un dialect Paştu, vorbit în Pakistan. Totodată, experții consideră că accentul său este în mod clar pakistanez. În plus, un document pakistanez a fost descoperit în camera tânărului.

Citește și:  VIDEO. Statul Islamic difuzează o înregistrare cu autorul atacului din Germania

Mai mult, nici numele dat de gruparea Stat Islamic autorului atacului, „Muhammad Riyad”, nu se potrivește cu cel sub care tânărul a fost înregistrat în Germania – „Riaz Kahn”. Astfel, primele elemente ale anchetei sugerează că tânărul refugiat s-a dat drept afgan, la sosirea în ţară, în iunie 2015, pentru a avea o şansă mai bună de a obţine azil, potrivit unor apropiate serviciilor de securitate germane, citate de postul de televiziune.

Cinci persoane au fost rănite, dintre care două se află în stare foarte gravă, după ce tânărul le-a atacat, luni seara, cu un topor, într-un tren care circula în regiunea germană Bavaria. Atacatorul a fost ucis de poliție. Gestul său a fost revendicat, marți, de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Citește și: FOTO+VIDEO. Atacul cu toporul, într-un tren din Germania, REVENDICAT de gruparea Stat Islamic. Oficial german: Tânărul afgan pare să se fi radicalizat singur

Tot marți, SI a difuzat marţi o înregistrare video în care tânărul anunţa că avea să comită agresiunea şi în care proferează ameninţări la adresa ţărilor „necredincioase”, relatează AFP. În plus, într-o scrisoare adresată tatălui său, atacatorul scria: „În prezent, mă rog ca să mă pot răzbuna pe aceşti necredincioşi şi să ajung în Rai”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă