16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialAtacul de la Deutsche Telekom face parte dintr-o campanie mondială care are...

Atacul de la Deutsche Telekom face parte dintr-o campanie mondială care are țintește routerele

Un atac cibernetic care a afectat aproximativ 1 milion de routere folosite pentru accesarea serviciilor de internet ale Deutsche Telekom a făcut parte dintr-o campanie care are drept ținte echipamentele conectate la internet din întreaga lume, a anunțat marți guvernul german, citat de Agerpres.

Dezvăluirea a fost făcută de Oficiul German pentru Securitatea Informațiilor (BSI), ai cărui experți avertizează că numărul atacurilor cibernetice a crescut și că ele se concentrează pe întreruperea conexiunii la internet prin exploatarea unor vulnerabilități comune ale unor echipamente precum routerele, camerele video sau alte dispozitive conectate la internet.

Cercetătorii din domeniul securității cibernetice au afirmat că afectate au fost mai multe țări, precum Brazilia, Marea Britanie sau Irlanda, pentru că a fost folosită o tehnică similară cu cea din 21 octombrie, când milioane de utilizatori in SUA și Europa nu au mai putut accesa siteuri precum PayPal, Twitter sau Spotify.

Experții BSI au mai spus că odată cu atacul asupra clienților Deutsche Telekom au fost atacate și instituții guvernamentale, însă încercările au fost respinse.

Atacurile au fost lansate cu un program numit Mirai care caută echipamente vulnerabile conectate la internet și pe care le transformă în “boți” controlați de la distanță care participă la atacuri pe scară largă menite să împiedice accesarea unor siteuri sau rețele.

Experții în securitate spun că problemele i-au afectat pe clienții Deutsche Telekom care foloseau trei tipuri de routere fabricate de firma Arcadyan Technology din Taiwan.

Găsirea unui vinovat în astfel de situații este foarte dificilă pentru că programul Mirai este disponibil pe internet și este ușor de folosit, ceea ce înseamnă că și hackerii începători ar putea organiza atacuri.

 

Cele mai citite

Maia Sandu speră ca Republica Moldova să intre în UE “până în 2030”

Președinta Maia Sandu le-a spus cetățenilor Republicii Moldova că țara lor ar putea fi primită în Uniunea Europeană până în anul 2030. "Depinde de noi...

Robert Kennedy Jr., nepotul lui John F. Kennedy, are probleme serioase de sănătate înainte de alegerile prezdențiale

Robert Kennedy Jr., nepotul fostului preşedinte american John F. Kennedy şi candidat independent la preşedinţia Statelor Unite, a suferit de grave probleme de sănătate...

Rafila dă o veste bună pentru tratamentul cancerului: se înființează primul centru de Protonoterapie din Europa de Sud-Est

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că joi a fost demarat studiul de piaţă pentru construcţia, la Institutul Oncologic Bucureşti, a primului Centru Naţional...
Ultima oră
Pe aceeași temă