20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAtac cu rachete asupra convoiului care îl transporta pe Bashar Al-Assad

Atac cu rachete asupra convoiului care îl transporta pe Bashar Al-Assad

Insurgenţii sirieni au atacat, joi, coloana oficială care îl transporta pe preşedintele Bashar Al-Assad spre o moschee din Damasc, dar liderul sirian pare să fi scăpat nevătămat din acest incident, conform imaginilor prezentate de postul public de televiziune, informează Mediafax.

Brigada Tahrir al-Sham, o unitate a grupului insurgent Armata Siriană Liberă (ASL), a anunţat că a atacat cu rachete, joi dimineaţă, convoiul cu care se deplasa Bashar Al-Assad spre o moschee din Damasc, cu ocazia sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează încheierea postului musulman (Ramadanul).

“După ce am avut misiuni de recunoaştere pentru a afla traseul convoiului prezidenţial, am atacat cu rachete. Ne rugăm să fi avut rezultate”, a comunicat gruparea insurgentă, potrivit ziarului israelian Haaretz.

Însă, Televiziunea publică siriană, subordonată regimului, a prezentat imediat imagini filmate după atac în care Al-Assad este văzut în timp ce se roagă în Moscheea Anas bin Malek din cartierul Malki.

O altă organizaţie rebelă, Liwa al-Islam, a confirmat că preşedintele a scăpat nevătămat din atacul cu rachete. “Al-Assad nu a fost rănit, dar există victime în anturajul său”, a declarat Islam Alloush, liderul grupării insurgente.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă