22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialATAC BULGARIA. Iranul condamnă ferm "orice act terorist", în urma atentatului antiisraelian...

ATAC BULGARIA. Iranul condamnă ferm “orice act terorist”, în urma atentatului antiisraelian de la Burgas

Iranul condamnă ferm “orice act terorist”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe cu privire la atentatul sinucigaş antiisraelian de miercuri în Bulgaria, care a făcut şapte victime, dintre care cinci israelieni, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Republica Islamică Iran, care este cea mai mare victimă a terorismului, apreciază că a pune în pericol viaţa unor presoane nevinovate este (…) un act inuman şi îl condamnăm ferm“, a declarat Ramin Mehmanparast, potrivit televiziunii iraniene în limba arabă, Al-Alam.

“Poziţia Iranului este de a condamna orice act terorist în lume”, a adăugat acesta.

“Regimul sionist, care este responsabil pentru actele teroriste organizate în Liban, Palestina şi împotriva savanţilor nucleari iranieni, (…) este dispus să lanseze acuzaţii lipsite de fundament împotriva altor state pentru a le face să uite de caracterul său terorist”, a insistat Mehmanparast.

Cinci turişti israelieni, împreună cu şoferul de naţionalitate bulgară şi autorul atentatului, au fost ucişi miercuri la Burgas într-un atentat sinucigaş împotriva autocarului, care s-a soldat cu 30 de răniţi.

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, împreună cu mai mulţi memri ai Guvernului au acuzat imediat Iranul şi mişcarea şiită libaneză că ar fi în spatele atentatului.

Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a afirmat joi că Israelul se confruntă cu “un val de terorism la nivel mondial”, comandate de Teheran.

Citeşte şi Centrul pentru Combaterea Antisemitismului condamnă atacul terorist din Burgas

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă