10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialAtac armat într-o companie din New Mexico, soldat cu 3 morţi şi...

Atac armat într-o companie din New Mexico, soldat cu 3 morţi şi 7 răniţi

Autorităţile din New Mexico au anunţat că un fost salariat a împuşcat mortal două persoane şi a rănit alte şapte, luni, într-un atac comis la sediul unei companii de fibră optică din Albuquerque, după care s-a sinucis, relatează CNN citat de Mediafax.

 

Poliţia a anunţat că a intervenit în urma unui apel telefonic la serviciul de urgenţe 911, la ora locală 09.26 (18.26, ora României), care anunţa mai multe focuri de armă. Când au pătruns în clădire, poliţiştii au găsit zece persoane împuşcate, dintre care trei moarte, între care şi presupusul atacator, un bărbat, au declarat oficiali locali.

Imediat după incident, poliţia a anunţat că au fost ucise şase persoane, revenind, ulterior, după-amiaza, şi revizuind bilanţul la trei morţi. Poliţia a explicat că, la anunţarea bilanţului iniţial, între ofiţerii săi şi personalul de urgenţă a existat o problemă de comunicare. De asemenea, poliţia a fost nevoită să corecteze unele informaţii iniţiale, potrivit cărora atacatorul ar fi fost o femeie.

“Noi credem că acest incident este un caz de violenţă domestică la locul de muncă”, a declarat şeful poliţiei din Albuquerque, Ray Schultz. “Despre una dintre victime, o angajată a companiei Emcore Corp, se crede că este soţia sau prietena atacatorului”, a adăugat el.

Poliţia a anunţat, de asemenea, că a localizat copiii atacatorului şi ai uneia dintre victime. Şeful poliţiei a putut spune doar că aceştia erau “în regulă”. “Am securizat cartierul”, a continuat el. Din cauza mărimii sediului Emcore, autorităţile au percheziţionat clădirea în două rânduri. “Căutăm sub fiecare birou, în fiecare dulap, în orice loc unde s-ar putea ascunde cineva”, a spus Schultz.

Poliţia continuă investigaţia într-un centru social aflat în apropierea sediului întreprinderii Emcore Company, unde aproximativ 85 de salariaţi, care se aflau înăuntrul clădirii în momentul atacului, sunt interogaţi de poliţie, după care sunt eliberaţi. Potrivit site-ului Emcore Corporation, compania activează în domeniul fibrei optice şi tehnologiei solare.

Cele mai citite

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...

Veste tristă pentru handbalul românesc. Naționala masculină a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2025

Naționala României de handbal masculin a fost învinsă decisiv de echipa Cehiei în manșa secundă a barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2025....
Ultima oră
Pe aceeași temă