17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAsigurări din partea SUA: Alianța cu Polonia este "incredibil de puternică"

Asigurări din partea SUA: Alianța cu Polonia este “incredibil de puternică”

Relaţia dintre Statele Unite şi Polonia este extrem de solidă, a dat asigurări luni diplomaţia americană, refuzând să facă alte comentarii despre afirmaţii atribuite şefului diplomaţiei poloneze critice faţă de alianţa dintre Varşovia şi Washington, relatează AFP, potrivit Mediafax.

"Statele Unite şi Polonia au relaţii incredibil de puternice", a declarat Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Ea răspundea astfel unor întrebări despre interceptări ilegale, publicate în presa poloneză, potrivit cărora ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski ar fi declarat că alianţa dintre ţara sa şi Statele Unite "nu valorează nimic" şi este chiar "dăunătoare Poloniei".

"Nu pot să comentez despre presupuse înregistrări, nu pot să le confirm autenticitatea şi nici contextul", s-a apărat purtătoarea de cuvânt americană, conform sursei citate.

Însă ea a declarat că secretarul de Stat John Kerry s-a aflat la Varşovia la începutul lui iunie, însoţindu-l pe preşedintele Barack Obama în vizita pe care şeful statului american a efectuat-o în această ţară europeană membră a NATO.

"Avem o relaţie foarte puternică, fondată pe valori comune (…). Este suficient să vă uitaţi la criza din Ucraina şi la modul în care ne consultăm şi cooperăm cu toţi aliaţii noştri, inclusiv Polonia, pentru a face faţă împreună acestei ameninţări", a subliniat Harf.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...
Ultima oră
Pe aceeași temă