19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialArtimon crede ca poate duce Poli in cupele europene

Artimon crede ca poate duce Poli in cupele europene

Politehnica Timisoara si-a prezentat ieri noul staff tehnic. Antrenorul principal este Alin Artimon, supervizat de Jakie Ionescu, numit director tehnic, si ajutat de secunzii Valentin Velcea si Gabi Boldici (antrenor de portari). Este pentru prima data dupa zece ani cand Poli are pe banca un antrenor nascut pe malurile Begai. Desi s-a vorbit despre o posibila venire la Timisoara a lui Ladislau Boloni, care a fost demis ieri de la AS Monaco, Jakie Ionescu a tinut sa infirme aceste zvonuri. “Staff-ul nu este interimar. Ramane atata timp cat are rezultate. Toti trebuie sa ne omogenizam din conducere”, a mentionat directorul tehnic.
Desi antrenorul a fost schimbat obiectivul timisorenilor a ramas acelasi – calificarea in cupele europene. “Voi face tot ce este posibil sa nu insel increderea acordata. Sunt timisorean si e o responsabilitate in plus pentru mine aceasta numire. Avem un obiectiv precis, calificarea intr-o cupa europeana si sunt convins ca il voi putea realiza”, a afirmat Alin Artimon.

Cel mai tanar antrenor din Liga I

Noul antrenor al Politehnicii este cel mai tanar tehnician din Liga I, implinind 35 de ani pe 31 august. Artimon a inceput fotbalul la CSS Timisoara, dar a debutat in primul esalon la Steaua Bucuresti, in 1989. A mai jucat la Gloria Bistrita, UM Timisoara, CFR Timisoara, Politehnica Timisoara, FC Onesti si FC Drobeta Turnu Severin. Debutul in cariera de antrenor l-a facut in Divizia C la Telecom Timisoara, iar in 2004 a fost numit antrenor secund la Poli Timisoara, fiind si principal in toamna aceluiasi an. In 2005 a pregatit pe FC Oradea, in liga a doua, iar din vara acestui an a fost coordonator al FCU Poli II si al centrului de copii si juniori.
Jakie Ionescu a tinut sa-i multumeasca fostului antrenor, Sorin Cartu, in numele conducerii, pentru activitatea pe care a avut-o la Timisoara. “Cartu si-a prezentat azi (n.r. – ieri) demisia si nu am mai intalnit niciodata asemenea declaratii: “Plec pentru ca nu am putut face ce mi-am propus”. Situatie unica, plina de sinceritate si fair-play. Intreaga conducere tinem sa ii multumim lui Cartu pentru activitatea plina de demnitate”, a mentionat directorul tehnic.

Jakie Ionescu: “Vom promova jucatorii tineri”

– Domnule Ionescu, ce inseamna pentru Poli aceasta schimbare?
– In primul rand e o premiera ca staff-urile lui Poli si Poli II sunt formate eminamente din timisoreni. Acest lucru este foarte bun pentru ca cei din alte parti nu s-au gandit niciodata la ce se va intampla dupa ce vor pleca de la echipa. Poli nu a mai lansat de zece ani jucatori tineri pentru ca nu a avut antrenori timisoreni.
– Adica ii vom folosi mai des de acum incolo in echipa mare pe Daminuta sau Torje?
– O data lansati in Liga I, jucatorii tineri trebuie sa continue acest drum. Aici ma refer la Latovlevic, Scutaru, Daminuta si mai ales Torje. Vor fi incurajati, pentru ca vrem sa grabim saltul lor la prima echipa. Nu vom avea o atitudine ostila fata de ei. Vom promova cat mai multi jucatori tineri la prima echipa.
– Suporterii au taxat in mai multe randuri lipsa de determinare a lui Caramarin, cerandu-i lui Cartu sa-l inlocuiasca cu Torje, chiar daca diferenta de experienta este foarte mare…
– Nu este normal ca noi, cei care reprezentam echipa, sa comparam in public valoarea unor jucatori, acest lucru il facem in cadrul clubului. Oricum jucatorii tineri vor avea sansa lor sa-si demon-streze calitatile.
– S-a schimbat cu ceva obiectivul lui Poli?
– Obiectivul Politehnicii ramane acelasi – prezenta in cupele euro-pene in sezonul 2007-2008. Indiferent de locul pe care il vom ocupa si antrenorii care se vor schimba Poli trebuie sa tinteasca doar varful clasamentului”.

Cele mai citite

România și Turcia vor colabora pentru deminarea în Marea Neagră

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că, în curând, va fi operaționalizată acțiunea de deminare în Marea Neagră, desfășurată în comun de forțele navale din...

Criterii pentru alegerea unor ochelari de soare de calitate

Știai că sănătatea ochilor tăi depinde în mare măsură de calitatea ochelarilor de soare pe care îi porți? Niciun accesoriu de modă nu-și justifică...

Primul scaner cu raze X pentru combaterea activitãților ilicite, inaugurat în biroul de frontierã Galați-Giurgiulești

Ministerul Finanțelor și Autoritatea Vamală Română (AVR) au inaugurat, la Biroul Vamal Galați-Giurgiulești, primul dintre cele 26 de scanere menite să reducă, în punctele vamale, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă