19.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialArgeş: Şase persoane suspectate de cămătărie şi şantaj, percheziţionate

Argeş: Şase persoane suspectate de cămătărie şi şantaj, percheziţionate

Mai multe percheziţii au loc în această dimineaţă, în judeţul Argeş, la locuinţele a şase persoane suspectate de cămătărie şi şantaj. Acţiunea este organizată de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog (BCCOA) Craiova, relatează Mediafax.

Percheziţiile au loc în Piteşti şi în localitatea Smeura.

Descinderile, în timpul cărora au fost confiscate sume de bani şi documente care confirmă activitatea infracţională a grupării, au loc în urma mai multor reclamaţii ale unor persoane păgubite care au împrumutat bani de la suspecţi şi care ulterior au fost şantajate şi ameninţate pentru a restitui sume mult mai mari.

Potrivit anchetatorilor, gruparea infracţională specializată în cămătărie şi şantaj a creat un prejudiciu estimat la aproximativ 300.000 de euro.

Şeful BCCOA Craiova, Silviu Văcaru, a declarat că există cel puţin şapte victime ale acestei grupări, din Olt, Vâlcea şi Argeş.

La ora transmiterii acestei ştiri, percheziţiile sunt în desfăşurare, urmând ca cele şase persoane – o femeie şi cinci bărbaţi, între care doi fraţi – să fie duse pentru audieri la sediul DIICOT Craiova.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...

Acțiune masivă împotriva contrabandei și evaziunii fiscale. Aproape 100 de percheziții în toată țara

O operațiune masivă, cu 91 de percheziții și 25 de mandate de aducere, se derulează pe întreg teritoriul României, în scopul combaterii contrabandei, a...

Candidatul PSD la Primăria Giurgiu, traseistul Nicolae Barbu, este și un stripper talentat

Fostul primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, între 2012 și 2020, mai vrea un nou mandat din partea PSD, dar ceea ce se știe mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă