18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAragaz electric vs aragaz cu gaz. Care este mai recomandat?

Aragaz electric vs aragaz cu gaz. Care este mai recomandat?

Vedeta unei bucatarii este intotdeauna aragazul. De aici ies cele mai gustoase preparate, inclusiv delicioasa cafea la ibric. Fiecare gospodarie are unul si fiecare om stie cum sa il foloseasca, insa nu toate aragazurile prezinta aceeasi eficienta. Tehnologia moderna si-a spus cuvantul si asupra acestor produse, asadar, o persoana care este in cautarea unui nou aragaz s-ar putea sa se loveasca de o oferta incredibil de mare.

Prima clasificare a aragazurilor apare datorita alimentarii. Alimentarea cu gaz este solutia traditionala, cu costuri reduse si o utilizare usoara, in timp ce alimentarea electrica este o variata moderna, care aduce cu sine o multime de tehnologii asemenea.

Aragaz pe gaz sau aragaz electric?

1. Aragaz pe gaz. Atat cuptorul cat si plita unui aragaz pot sa functioneze pe baza de gaz, iar avantajele unei astfel de solutii exista, insa nu sunt uriase. Un prim avantaj ar fi faptul ca acest combustibil este inca destul de ieftin, asadar, factura la gaz nu este una colosala. Folosirea usoara poate sa fie si ea trecuta la avantaje, insa lista se opreste aici, dezavantajele devenind din ce in ce mai vizibile. Un aragaz cu gaz este destul de periculos, nu este constant in temperatura si necesita intotdeauna o gaura de aerisire. Mancarea gatita la gaz poate sa fie arsa sau partial gatita, cauza fiind incalzirea neuniforma.

Aragazul pe gaz este solutia cea mai populara, deoarece obiceiurile vechi mor greu, insa, asa cum se vede, nu este tocmai o solutie eficienta.

2. Aragazul electric. Daca aragazul pe gaz nu incanta, ramane alternativa. Aragazul electric, compus dintr-un cuptor electric si dintr-o plita electrica, este o solutie moderna si foarte eficienta. Este adevarat ca pretul pentru un astfel de produs poate sa fie relativ mare, insa avantajele pot fi si ele consistente.

Un mare avantaj este faptul ca un aragaz electric nu este periculos. Chiar si cei mici se pot invarti fara grija pe langa o plita, fara sa riste accidente. Chiar daca investitia initiala este una relativ mare, pe termen lung se poate dovedi economica, deoarece este eliminata distrugerea oalelor, mancarea se gateste uniform iar flexibilitatea este maxima.

Aragazurile electrice sunt dotate, in multe situatii, cu functii care ajuta foarte mult utilizatorul si care pot decongela, pot grabi gatitul sau pot curata automat cuptorul.

In mod evident, un aragaz electric poate sa vina la pachet si cu o serie de dezavantaje, consumul de energie electrica fiind unul dintre aceste dezavantaje. Chiar daca facturile la curent nu sunt mult mai mari decat cele la gaz, acestea sunt vizibil mai mari. Modelele invechite pot sa aiba un consum foarte mare, motiv pentru care se recomanda modele mai noi, chiar daca sunt ceva mai scumpe.

Dintr-o lupta intre aragazul electric si aragazul pe gaz, cel mai interesant este cel electric, pe care il putem declara a fi viitorul. Deocamdata energia electrica poate sa fie obtinuta gratuit, in regim propriu, in timp ce gazul trebuie sa fie platit, indiferent de situatie.

 

 

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă