13.7 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialArad: măsuri speciale în urma codurilor portocalii de ploi şi inundaţii

Arad: măsuri speciale în urma codurilor portocalii de ploi şi inundaţii

Salvatorii din judeţul Arad au luat măsuri speciale pentru a preîntâmpina posibile inundaţii prognozate de către meteorologi şi hidrologi, iar la primăriile din zonele vizate s-a constituit permanenţa. Toate efectivele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad sunt prealarmate pentru a fi disponibile în orice moment să se prezinte în unităţi.

"A fost suplimentat personalul prin aducerea grupei operative la unitate şi prealarmat personalul din turele libere la toate subunităţile de intervenţie din judeţ. Prin ordin de prefect a fost introdusă permanenţa la toate primăriile din zonele posibil afectate", a declarat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

În judeţul Arad sunt în vigoare în acest moment coduri portocalii de ploi şi de inundaţii. Codul portocaliu de ploi anunţă cantităţi de apă ce pot depăşi 35-40 litri/mp, frecvente descărcări electrice şi fenomene asociate cum ar fi grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Codul portocaliu de inundaţii vizează Crişul Alb, amonte de Gurahonţ, şi afluenţii râului Mureş Bazin Hidrologic, în zona, Radna, avertizările fiind valabile până luni 13 iunie ora 09.00.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Dacă nu la fotbal, la tenis de masă! Elizabeta Samara câștigă Liga Campionilor

Jucătoarea română de tenis de masă Elizabeta Samara a reușit să obțină pentru a cincea oară în carieră titlul în Liga Campionilor europeni și...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă