21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialArad: Au fost prinşi alţi 15 migranţi care au fugit din centrul...

Arad: Au fost prinşi alţi 15 migranţi care au fugit din centrul de refugiaţi

Alţi 15 migranţi algerieni şi tunisieni care fugiserã din centrul de refugiaţi din localitatea arãdeanã Horia au fost prinşi sâmbãtã dupã-amiazã, aceştia fiind gãsiţi ascunşi într-un lan cu porumb din apropiere de Sântana, relatează Mediafax.

Potrivit purtãtorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Arad, Camelia Tuduce, echipe comune de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontierã au acţionat în zona Sântana, dupã ce vineri seara din localitate au plecat cu trenul spre Arad patru fugari, care au fost prinşi.

Astfel, sâmbãtã dupã-amiazã, la marginea oraşului Sântana au fost prinşi alţi 15 migranţi din cei fugiţi din centrul de la Horia.

“Este vorba de nouã cetãţeni algerieni şi şase tunisieni care au fost prinşi cã se ascundeau într-un lan cu porumb. Presupunem cã stãteau acolo de când au fugit din centru”, a declarat Tuduce.
Conform sursei citate, cei 15 au fost deja identificaţi de cãtre angajaţii centrului de refugiaţi din care au fugit, ei urmând sã fie audiaţi, dupã care reintroduşi în centru.

Autoritãţile mai urmãresc trei fugari, care, pânã la ora transmiterii acestei ştiri, nu au fost prinşi, dar existã informaţii cã s-ar afla tot în apropierea localitãţii Sântana.

Cei 24 de cetãţeni strãini – 16 din Algeria şi 8 din Tunisia – care au evadat, în noaptea de miercuri spre joi, din Centrul de Cazare a Strãinilor Arad au intrat ilegal în România şi erau luaţi în custodie pânã la retrimiterea în ţãrile de origine, neavând dreptul sã pãrãseascã instituţia, anunţa, joi, Oficiul pentru Imigrãri.

Potrivit reprezentanţilor Oficiului Român pentru Imigrãri, centrele de cazare pentru strãinii luaţi în custodie publicã sunt spaţii închise, special amenajate, administrate de ORI, dotate cu aparaturã de supraveghere video, extern şi intern, “însã nu şi în camerele de cazare, pentru asigurarea intimitãţii strãinilor”.

În urma evadãrii celor 24 de migranţi, directorul general al ORI, chestor principal de poliţie Nelu Pop, a dispus ca în activitãţile de depistare şi reţinere a cetãţenilor strãini sã fie mobilizate şi efectivele structurilor teritoriale ale Oficiului din judeţele învecinate.

De asemenea, în urma incidentului a fost început “un control de fond”, urmând sã fie luate mãsurile în funcţie de constatãrile Serviciului de Control din cadrul ORI, a precizat sursa citatã.

“De regulã, cetãţenii strãini luaţi în custodie publicã refuzã chiar şi ideea de a se reîntoarce în ţãrile de origine, apelând şi la situaţii extreme, ca aceasta, pentru a evita returnarea”, au mai spus reprezentanţii ORI.

Patru migranţi din grupul fugarilor au fost prinşi, vineri seara, în trenul care circulã pe ruta Sântana-Arad, dupã ce poliţiştii, care aveau informaţii cã un grup de fugari se aflã în zona oraşului Sântana şi cã vor urca într-un tren spre Arad, au acţionat îmbrãcaţi în civil şi i-au supravegheat pe suspecţi în tren.

“Poliţiştii erau îmbrãcaţi în civil şi i-au supravegheat pe cei patru bãrbaţi în timpul cãlãtoriei cu trenul. Aceştia au fost coborâţi din tren la Arad şi transportaţi la sediu pentru audieri”, declara Tuduce.

De asemenea, doi migranţi au fost gãsiţi, joi dimineaţã, pe un câmp în apropierea localitãţii Horia.

Cele mai citite

Sondaj. Imediat după ce și-a relansat candidatura, Gabriela Firea a trecut înaintea lui Piedone, însă după Nicușor Dan

Gabriela Firea ar fi pe locul al doilea în preferințele de vot pentru Primăria Capitalei, după Nicușor Dan, indică un sondaj realizat de grupul...

Fosta închisoare de la Râmnicu Sărat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

În incinta fostei închisori de la Râmnicu Sărat vor fi construite, până în anul 2026, Memorialul „Închisoarea Tăcerii” și Centrul Educațional privind Comunismul în...

Poliția din SUA, din nou în centrul unui scandal. Un nou caz ,,George Floyd” s-a petrecut recent

Poliția americană este din nou în centrul unui scandal după ce a arestat pe 18 aprilie un bărbat de culoare. În timpul operațiunii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă