13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAproximativ 70 de pensionari protestează în Capitală

Aproximativ 70 de pensionari protestează în Capitală

Aproximativ 70 de pensionari din mai multe oraşe din ţară protestează, miercuri, în Capitală, la sediul PDL şi la ministerele Muncii şi Sănătăţii, cerând creşterea punctului de pensie, eliminarea coplăţii pentru asistenţa medicală şi a contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate, scrie Mediafax.

 

Protestul din Capitală, la care participă pensionari din Bucureşti, Braşov şi Galaţi, a început la ora 11.00, la sediul PDL. La ora 12.00 protestatarii au plecat de la sediul PDL spre Ministerul Muncii.

După ce vor picheta sediul Ministerului Muncii aproximativ o oră, între orele 13.00 şi 14.00, vor pleca spre Ministerul Sănătăţii, unde vor sta până la 15.30.

Preşedintele Alianţei Europensionarilor din Galaţi, Cristea Toader, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că pensionarii au venit la Bucureşti “pentru sănătate, pentru că sunt bolnavi şi nu pot să se trateze la Viena”.

“Îi cerem ministrului Cseke Attila să îşi dea demisia dacă nu rezolvă problema coplăţii. Altfel, vom veni în fiecare lună să protestăm la Bucureşti, pentru că nu mai putem suporta situaţia”, a spus Cristea Toader.

Pensionarii cer creşterea valorii punctului de pensie la 45% din salariu minim brut pe economie, eliminarea coplăţii asistenţei medicale, eliminarea contribuţiei de 5,5% pentru asigurările de sănătate aplicate celor cu pensii sub 1.000 de lei şi asigurarea în continuare a medicamentelor pe reţetele compensate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă