23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialAproape 110.000 de candidaţi înscrişi la sesiunea a doua a bacalaureatului

Aproape 110.000 de candidaţi înscrişi la sesiunea a doua a bacalaureatului

Un număr de 109.595 de candidaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Cei peste 109.000 de candidaţi sunt repartizaţi pentru susţinerea probelor examenului de bacalaureat în 295 de centre de examen, informează un comunicat de presă al MECTS, citat de Agerpres.

Examenul începe luni, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română şi limba maternă (proba A şi proba B). Calendarul examenului de bacalaureat continuă marţi, 23 august, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B şi C) iar miercuri, 24 august, se vor desfăşura probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C).

Proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfăşura în intervalul 25-26 august (proba D). Începând cu 29 august, elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E(a), iar pe 30 august, conform programării, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E(b). În data de 31 august elevii vor susţine proba obligatorie a profilului – E(c), urmând ca în data de 2 septembrie examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării – E(d).

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.

Pentru proba A s-au înscris 10.568 de candidaţi, pentru proba B – 260 de candidaţi, pentru proba C – 11.105 de candidaţi, proba D – 10.944 de candidaţi, proba E(a) – 62.348 de candidaţi, proba E(b) – 945 de candidaţi, proba E(c) – 78.082 de candidaţi, proba E(d) – 60.345 de candidaţi.

Cele mai citite

Cum să alegi o florărie online de încredere și să te bucuri de servicii de calitate 

În lumea digitală de astăzi, alegerea unei florării online de încredere poate fi o provocare. Cu o mulțime de opțiuni disponibile, cum vei putea...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă