16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialApartamente ANL pentru odraslele consilierilor PNL

Apartamente ANL pentru odraslele consilierilor PNL

SAnmartin. Cea mai bogata comuna din Bihor, scena unor scandaluri dese si de rasunet – Sanmartin – este iarasi protagonista unei povesti cu iz de “afacere de familie”. In aceasta comuna, zeci de tineri au fost exclusi de pe listele de beneficiari ai unor apartamente ANL, in favoarea unor copii de consilieri PNL.
La Primarie au fost inregistrate pana in prezent aproape 30 de contestatii. Toti cei nemultumiti contesta excluderea de pe listele de beneficiari ai unui apatament construit prin Agentia Nationala de Locuinte. A fost de-ajuns ca pe listele cu cei care au primit deja o casa sa apara numai copiii consilierilor PNL din comuna, angajati ai Primariei sau persoane care nu au nici un loc de munca, pentru a declansa un adevarat scandal.
De altfel, unul dintre criteriile cele mai importante in atribuirea acestor apartamente a fost ca tinerii beneficiari sa aiba loc de munca in comuna. Numai ca pe liste mai apar si angajati ai Uniunii Generale a Sindicatelor din Romania (UGSR), cu domiciliul la UGSR, dar si salariati ai firmei “Transilvania General Import Export”, controlata de fratii Micula, acestia sustinand ca autobaza societatii are sediul in Sanmartin, cand, de fapt, ei lucreaza in Oradea.
La stabilirea acestor criterii, Consiliul Local a luat in calcul “atribuirea de locuinte in mod prioritar tinerilor din comuna”. Criteriile au fost avizate si de Agentia Nationala pentru Locuinte.
Cel mai scandalos li s-a parut celor care au depus contestatie faptul ca majoritatea odraslelor consilierilor PNL figureaza pe lista de prioritati. “Adica ei au facut regulile si copiii lor capata apartamente? Cinstita e chestia asta, de-asta i-am votat in locul PSD-ului? Uitati-va pe lista, Aurel Buda e ginerele consilierului PNL Gheorghe Bondar, varu-sau, Claudiu Bondar, e baiatul consilierului PNL Dumitru Bondar, Florin Alin Birta e fiul consilierului PNL Florian Birta, cercetat penal, iar Ana Maria Suciu este fata consilierului PNL Maria Suciu. Incep sa regret ca n-am votat cu PSD, dar mai am timp”, a declarat suparat unul dintre cei indepartati de la posibilitatea de a obtine o locuinta.
Contestatiile vor fi solutionate peste trei zile, de catre o comisie formata din primar, viceprimar, juristii Prefecturii si ai Consiliului Judetean.

Cele mai citite

Expoziţia „Jandarmeria Română 1850 – 2020” va putea fi vizitată la sediul Muzeului Judeţean Teleorman

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Muzeul Județean Teleorman,...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă