15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialApariţie-surpriză în afacerea de milioane de euro de la Ilfov

Apariţie-surpriză în afacerea de milioane de euro de la Ilfov

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov şi fostul secretar de stat în Ministerul Mediului, Doru Laurian Bădulescu, ar fi intervenit la Oficiul de Cadastru Ilfov pentru rezolvarea situaţiei unor terenuri de care era interesat şi Florian Puiu, denunţătorul la DNA al primarului de la Jilava.

Declaraţii-surpriză în dosarul în care primarii de la Jilava şi Snagov, Adrian Mladin şi Apostol Muşat, sunt după gratii pentru acuzaţiile de corupţie care le sunt aduse de procurorii DNA. Directorul de la Oficiul de Cadastru Ilfov, Ruxandra Ghiba, şi o altă salariată a acestei instituţii, Marieta Dinu, au dezvăluit în premieră implicarea în afacerea cu terenuri de la Jilava a unui personaj cu mare greutate, Doru Laurian Bădulescu. Mai mult, Marieta Dinu a spus că Florian Puiu, cel care a făcut denunţul la DNA, s-a prezentat la sediul Oficiului de Cadastru Ilfov pentru rezolvarea problemei cu parcelarea terenurilor de la Jilava, susţinând explicit  că „vine din partea domnului Bădulescu”.

Atât  Ghiba, cât şi Dinu au făcut aceste declaraţii în faţa procurorilor DNA. Doru Laurian Bădulescu nu a fost audiat până acum de procurorii anticorupţie pentru a lămuri situaţia. De-a lungul timpului, Bădulescu a ocupat mai multe funcţii, cum ar fi şef al Oficiului de Privatizări din Ministerul Economiei, secretar de stat la Ministerul Mediului, preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov. „În luna februarie sau martie 2011 am fost chemată în biroul doamnei director Ghiba Ruxandra, unde se găsea şi un domn pe nume Bădulescu, despre care am înţeles că era fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov. Acesta a precizat că vrea să îi comunicăm care este situaţia întocmirii planului parcelar pentru tarlaua 25, parcela 86, din comuna Jilava, întrucât deţine şi el mai multe terenuri acolo. Ca urmare, doamna Ghiba Ruxandra mi-a solicitat să verific care este situaţia exactă (…) După circa o lună de la întâlnirea cu dl. Bădulescu, acesta a revenit la doamna director Ghiba Ruxandra şi cu această ocazie, în prezenţa mea, i s-a comunicat că planul parcelar respectiv nu a fost trimis de către Comisia de fond funciar a Comunei Jilava şi i s-a explicat motivul”, arată Marieta Dinu în declaraţia dată în faţa procurorilor DNA.

Edilul de la Jilava voia să îi fure afacerea celui care l-a denunţat la DNA

O altă declaraţie-surpriză de la dosarul primarilor de la Jilava şi Snagov este cea a unui reprezentant al firmei Triton, Mihail Vlad Filimon. Triton este compania care urma să cumpere terenurile de la Florian Puiu, cel care l-a denunţat la DNA pe primarul Adrian Mladin. Filimon le-a declarat explicit procurorilor DNA că primarul Mladin şi finul acestuia, Ovidiu Szasz, care a fost şi el arestat în dosarul în care edilul este cercetat pentru luare de mită, s-a prezentat la sediul firmei Triton şi a propus reprezen-tanţilor societăţii achiziţionarea unor terenuri în comuna Jilava.

Asta, în timp ce Florian Puiu negocia şi el cu reprezentanţii firmei Triton achiziţia de către această societate a unor terenuri în aceeaşi comună. Practic, primarul Mladin vroia să îi fure afacerea celui care l-a denunţat la DNA. „La sfârşitul lunii octombrie 2011, nu mai ştiu data exactă, Mladin Adrian şi Szasz Ovidiu au venit din nou la biroul meu, ocazie cu care mi-au comunicat că preţul de vânzare a celor două terenuri menţionate anterior este de 1.000.000 de euro, motivând că îşi doresc ca SC Triton SRL să îşi desfăşoare activitatea în comuna Jilava. Totodată Mladin Adrian mi-a spus că a fost predat amplasamentul pentru drumul de acces aflat în apropierea terenurilor în cauză. Ca urmare, i-am solicitat să văd efectiv un plan al zonei, pentru a vedea unde este amplasat drumul de acces. Nu am discutat despre prezenţa altor utilităţi în zona respectivă”, a declarat reprezentantul firmei Triton atunci când a fost audiat de procurorii DNA. 

Cele mai citite

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă