15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAntonescu: Guvernul a făcut ceea ce trebuia: să înceteze orice legătură cu...

Antonescu: Guvernul a făcut ceea ce trebuia: să înceteze orice legătură cu Diaconescu

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a vorbit, luni seara, despre privatizarea Oltchim. Guvernul Ponta a făcut ceea ce trebuia să facă, a spus Antonescu, şi anume “să înceteze orice legătură directă sau indirectă cu Dan Diaconescu”, potrivit Realitatea.net.

Privatizarea televizată a Oltchim şi cheltuielile de protocol ale miniştrilor de Externe din guvernele ultimilor ani au figurat printre temele care au fost discutate de Antonescu la Realitatea TV.

Iată principalele declaraţii ale lui Crin Antonescu:

Despre privatizarea Oltchim – Salut faptul că, la capătul acestui termen din fericire scurt, Guvernul a făcut ce trebuia să facă, adică să înceteze orice legătură directă sau indirectă cu Dan Diaconescu.

Salut faptul că premierul, împreună cu ministrul Economiei, au şi elementele aşa-numitului “plan B” în chestiunea Oltchim.

Chiţoiu şi Vulpescu sunt oameni care au făcut şi lucruri foarte curajoase. La Hidroelectrica, atacul frontal dat în încrengătura “băieţilor deştepţi” s-a făcut tot cu aceşti oameni. Din toată povestea asta, “circul” cum îi spun unii, sunt şi învăţături de tras: în 2012 facem faţă unei realităţi canceroase a economiei şi administraţiei româneşti.

Întrebat dacă Oltchim afectează USL în sondaje – Depinde foarte mult de ce se întâmplă în perioada următoare. Dacă guvernul va da soluţii pentru Oltchim, cred că nu se va plăti un cost. Dacă se vor succeda imagini de neconcordanţă, sigur se va contabiliza.

Radu Ruşanu e într-o bună relaţie personală cu Florin Georgescu.

Despre mandatul Laurei Codruţa Kovesi – Există această dorinţă ca între aceste două miraculoase persoane din justiţie – Kovesi şi Morar – să se petreacă o rocadă. E cert că Traian Băsescu aşa doreşte lucrurile. Decizia e exclusiv a ministrului Justiţiei. Aş considera scandalos ca din partea acestui guvern să vină o asemenea propunere. Sunt convins că în ţara asta există magistraţi capabili.

Din punctul meu de vedere, e inacceptabilă o rocadă Kovesi-Morar.

Întrebat dacă se pregăteşte o nouă suspendare: Domnul Gordon a fost mai iute decât Voiculescu. Pe măsurătorile făcute de noi, un recul mult mai uşor există. E firesc. Tema care e construită de multă vreme e aceea a focalizării unei campanii din partea adversarilor politici la adresa mea. Vechea obsesie rămâne PNL. Atacul acesta e ţintit, firesc. Nu mă deranjează. Se mai vorbeşte despre faptul că aş avea ceva cu Germania şi doamna Merkel. Sunt acel politician român care a construit un plan care aducea ca pim ministru pe Klaus Johannis.

Nu m-am hotărât unde candidez. O voi face în unul dintre colegiile mari din Capitală: sectorul 3 sau 6. Primarul nu are niciun fel de legătură.

Nu cred că i se poate pune în cârcă lui Oprescu o intenţie ascunsă, intrigi, în vederea nominalizării la preşedinţie. La momentul în care vom avea alegeri prezidenţiale, nimeni nu-l obligă să ia start într-o competiţie perfect democratică.

Cheltuielile miniştrilor de Externe cu dineurile – Da, există cheltuieli de protocol. Mrea noastră problemă: când reduci cheltuielile publice trebuie să arăţi că şi tu ai redus. Când tai salariile cu 25% şi creşti cheltuielile de protocol e jenant.

Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Turcia nu va relua schimburile comerciale cu Israelul

Turcia a declarat că nu va relua schimburile comerciale cu Israelul, în valoare de 7 miliarde de dolari pe an, până când nu se...

Tragedie în Hunedoara! Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental la o partidă de vânătoare

Un bărbat de 44 de ani a decedat după ce a fost împuşcat accidental în zona pieptului, în timpul unei partide de vânătoare desfăşurată...
Ultima oră
Pe aceeași temă