29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialIncendiul din Colectiv. ANTIFONAREA clubului s-a făcut cu materiale care NU rezistau...

Incendiul din Colectiv. ANTIFONAREA clubului s-a făcut cu materiale care NU rezistau la foc. Motivul este șocant

Reprezentantul firmei care a făcut antifonarea clubului Colectiv afirmă că lucrarea s-a realizat cu materiale care erau inflamabile, arată postul Digi24.

Reprezentantul firmei a declarat sâmbătă că el a propus utilizarea unor materiale ignifuge, dar cei doi proprietari ai clubului au refuzat această soluție tehnică, întrucât era mai scumpă. Dacă se foloseau materiale ignifugate, clasa RF, costul lucrării ar fi fost mai mare cu circa 35 la sută, a explicat reprezentantul firmei.

Acesta i-a întrebat pe cei doi patroni, de la vremea respectivă, de ce nu comandă materiale ignifuge, iar aceștia i-ar fi răspuns că „s-a ales prețul”.

Materialele folosite la această lucrare de antifonare au fost grad F, adică rezistau doar cel mult la căldura degajată de „motoare, calorifere, nu să-i dai foc”. În plus, tavanul clubului era placat cu lemn de brad – care, de asemenea, este cel mai ieftin lemn. Reprezentantul firmei de antifonare are și suspiciunea că patronii clubului ar fi spălat recent tavanul cu un produs chimic, acesta putând fi, de asemenea, inflamabil.

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă