12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAntena 2, clona Antenei 3

Antena 2, clona Antenei 3

» Antena 2, al patrulea post cu care trustul Intact vrea sa iasa pe piata, se afla pe ultima suta de metri inaintea inceperii emisiei.

» Noul canal va fi o combinatie de talkshow-uri si emisiuni de divertisment reciclate de la propriile canale Antena 3 sau Euforia Lifestyle.

» Directorul postului este Mihai Gadea, iar investitia se ridica la 16 milioane de euro.

Data de lansare inca nu este certa, dar cu siguranta, conform spuselor PR-ului Cristina Severin, Antena 2 va incepe sa emita de pe o platforma digitala performanta in cea de-a doua jumatate a lunii martie in studiourile nou-construite la Romexpo. Investitiile in noul post lansat de trustul Intact si al carui director va fi Mihai Gadea se situeaza in jurul cifrei de 16 milioane de euro. Mihai Gadea va ramane totusi cu un picior in Antena 3 pentru ca va continua sa realizeze Sinteza Zilei. Mihai Gadea declara in luna februarie pentru "Romania libera" ca Antena 2 isi propune ca tinta asa-zisul public comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, "un public activ, instruit, cu venituri medii sau ridicate si asta pentru ca "daca reuseste sa-i atraga pe cei cu venituri mari si educatie superioara, marcile care vor dori sa cumpere spatiu publicitar vor fi numai marci de calibru greu, de cel mai inalt nivel". Gadea debordeaza de optimism: "Romanii vor avea, din martie, un post care sa lupte pentru ei. Antena 2 a fost creata tocmai pentru a fi un purtator de cuvant al telespectatorilor catre factorii de decizie. Totul va fi posibil, inclusiv accesul celor interesati in studiourile Antena 2, unde vor putea discuta cu invitatii din emisiuni".

Mihai Gadea, Victor Ciutacu, Mircea Badea, Ion Cristoiu si Radu Tudor fac naveta intre Antena 2 si Antena 3
La o privire sumara asupra echipei de realizatori si moderatori ai talkshow-urilor, Antena 2 pare deocamdata o clona aproape perfecta dupa Antena 3. Victor Ciutacu, redactor sef adjunct la Jurnalul National, va realiza in prime time o emisiune-dezbatere intitulata "Vorbe grele" in care se vor regasi subiecte fierbinti ale zilei si care cel mai probabil se vrea o concurenta pentru "100%" de pe Realitatea TV. Lui Mircea Badea i se pregateste un show saptamanal, "Guvernarea fantastica", in care, la fiecare editie, se va scoate la "concurs" cate un post de ministru intr-un minister important. Ramane de vazut cat de mult vor fi dispuse partidele sa se lase angrenate in joaca de-a guvernarea intr-atat incat sa-si trimita de fiecare data un reprezentant, Mircea Badea declarand ca mizeaza pe faptul ca participantii "nu vor avea incrancenarea specifica campaniei electorale". Ion Cristoiu, una din figurile frecvent intalnite la Antena 3 – fie la Sinteza Zilei, fie la ZigZag, pe care o si modereaza -, va modera un talkshow in care va avea invitati personalitati ale zilei si oameni simpli. Experimentul l-au incercat in acest an si cei de la TVR 1, cu emisiunea "Intre bine si rau", moderata de Liviu Mihaiu. "Clonarea" Antenei 3 se pare ca va continua si cu aducerea analistului Radu Tudor, deocamdata nefiind foarte clare nici pozitie si nici formatul emisiunii pe care o va realiza. 

 

Antena 2 a fost creata tocmai pentru a fi un purtator de cuvant al telespectatorilor catre factorii de decizie."
Mihai Gadea

Emisiune pentru femei cu Ileana Pescariu si Corina Chiriac

Singrul talkshow dedicat publicului feminin le are protagoniste pe Ileana Pescariu, Corina Chiriac si Iulia Fratila. O idee care pare sa transforme trustul Intact intr-un autofag, pentru ca astfel se creeaza o concurenta in plus pentru si-asa timidul Euforia Lifestyle. Antena 2 va difuza saptamanal un best of al emisiunii "The Daily Show with Jon Stewart" si "Saturday Night Live".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă