15.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialANSVSA: Carnea s-a contaminat cu salmonella în depozite

ANSVSA: Carnea s-a contaminat cu salmonella în depozite

Autorităţile de la ANSVSA au găsit, in urma controalelor din Bucuresti, doar două probe de pui infestat cu salmonella, care vor fi distruse, a anunţat, miercuri, preşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

De asemenea, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA)  a restras de pe piaţă 55 tone de carne de pasăre, în urma controalelor realizate la Selgros şi alte lanţuri de magazine.

Citeşte şi: Se închide Avicola Călăraşi. Carnea de pui avea salmonella

Preşedintele Autorităţii a anunţat că, cel mai probabil, contaminarea cărnii de la Selgros s-a produs prin depozitare, iar cazul de la Avicola Călăraşi este unul particular.

În perioada 30 octombrie – 5 noiembrie, inspectorii sanitari au făcut verificări la mai multe lanţuri de magazine din Bucureşti şi alte oraşe din ţară.

ANSVSA are 14 probe finalizate, din care numai două au avut rezultat pozitiv. Carnea găsită infestată va fi neutralizată, a anunţat Vladimir Mănăstireanu.

Citeşte şi: Peste 2,3 tone de carne de pui cu salmonella, retrase în Prahova

Autoritatea a făcut verificări şi la Avicola Buzău, însă nu au fost găsite nereguli sau abateri de la legislaţie, a precizat şeful ANSVSA.

Totodată, Vladimir Mănăstireanu a anunţat că a dispus controale suplimentare la laboratoarele private şi la toate depozitele alimentare din ţară.

Citeşte şi: MAFIA CĂRNII: Cine sunt protejaţii senatorului PSD Nicolae Bădălău, învinuit de trafic de influenţă într-un dosar de evaziune de 50 de milioane de euro

În 31 octombrie, mai multe magazine Selgros au fost controlate, după ce a apărut informaţia că  lanţul de magazine vinde carne de pui infestată cu salmonella.

Cazul are legătură cu dosarul Mafia Cărnii, în care sunt cercetaţi un procuror-şef de la Parchetul General şi senatorul PSD Nicolae Bădălău.

Cele mai citite

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Trei scenarii pentru Europa

Alegerile europarlamentare din iunie 2024 sunt cruciale pentru viitorul Europei. Există cel puțin trei blocuri de partide care se bat pentru câștigarea puterii în...
Ultima oră
Pe aceeași temă