12.8 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialANPC propune inchiderea Patinoarului "Mihail Flamaropol" din cauza urmelor de rugina de...

ANPC propune inchiderea Patinoarului “Mihail Flamaropol” din cauza urmelor de rugina de la calorifere

Spectacolul "Kings on ice" desfasurat la sfarsitul lunii trecute pe patinoarul "Mihail Flamaropol" din Capitala, care l-a avut ca protagonist pe celebrul patinator rus Evgheny Plushenko, ar putea avea urmari nefaste pentru gazde. In ciuda faptului ca nu au fost inregistrate nici un fel de incidente, iar show-ul s-a bucurat de succes, incinta ar putea fi inchisa daca se va da curs recomandarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
Potrivit documentelor sosite ieri la sediul administratorului patinoarului, Federatia Romana de Hochei pe Gheata (FRHG), forul a fost amendat contraventional cu 2000 RON, cu posibilitatea de achitare a 1000 RON in 48 de ore de la primirea documentelor, iar ANPC a propus inchiderea temporara a activitatilor din incinta patinoarului, pana la o perioada de sase luni, incepand cu 28 martie 2007.
Culmea este ca la descrierea "faptelor savarsite" la data controlului (28 februarie 2007) inspectorii ANPC au observat doar ca sportivii isi desfasurau activitatea in mod normal, iar in vestiare, grupuri sanitare, magazii etc. se desfasurau activitati specifice de igienizare. Singurele deficiente constatate au fost ca "in vestiare si grupurile sanitare ale sportivilor, precum si pe holurile de legatura existau infiltratii de apa, zugraveala era cojita, iar caloriferele prezentau urme de rugina". Considerandu-se ca prin aceste neajusuri se incalca prevederile privind protectia consumatorilor, ANPC a dispus sanctionarea Federatiei conform legii.
Interesant este ca la ora efectuarii controlului nu s-a gasit nici un martor care sa semneze procesul-verbal, iar Eduard Pana, secretarul general, a refuzat sa semneze documentul inainte de o analiza a acestuia impreuna cu Octavian Belu, presedintele ANS.

Continuarea activitatii, pe raspunderea federatiei

Indignat de masurile propuse de ANPC, Eduard Pana a declarat ca isi va asuma intreaga raspundere si va dispune continuarea activitatii la patinoar ca in fiecare an, adica pana pe 15 aprilie. "Cel mai probabil voi contesta dispozitiile Oficiului de Protectie a Consumatorilor (n.r. – conducerae FRHG are la dispozitie 15 zile de la comunicare, adica de ieri, sa faca plangere in instanta impotriva procesului-verbal). Oricum activitatea pe patinoar va continua ca si pana acum pentru ca nu putem priva copiii si juniorii, si asa putini, de dreptul de a se antrena. Este aberant sa inghetam activitatea pe patinoar din cauza ca dupa spectacolul lui Plushenko un domn a reclamat ca si-a agatat pantalonii in scaun, iar altul a spus ca i-a fost frig (n.r. – motivele pe baza carora a fost demarat controlul), iar inspectorii au constatat ca radiatoarele, vechi de 50 de ani, prezinta urme de rugina. In afara de faptul ca arata cum arata, pentru ca nu exista fonduri pentru aducerea lui la standarde europene, patinoarul este solid, iar gheata de calitate excelenta. Chiar Plushenko a declarat dupa spectacol ca a patinat pe cea mai buna gheata din Europa", si-a motivat Pana decizia de a nu da curs propunerilor ANPC.

90 miliarde de lei = patinoar la standarde europene

Chiar daca nu reprezinta un pericol public, Patinoarul "Mihail Flamaropol", singurul acoperit din Capitala, are nevoie totusi de lucrari de reabilitare si modernizare in valoare de aproximativ 40 miliarde de lei numai in acest an. Suma este insa uriasa tinand seama ca intreg bugetul federatiei pentru 2007, repartizat atat pentru activitatea sportiva, cat si cea administrativa, este de 8 miliarde de lei. "Mai obtinem inca in jur de 8 miliarde de lei din venituri proprii, dar acesti bani abia ne ajung pentru sustinerea activitatii celor trei loturi nationale. Am inaintat domnului Octavian Belu (n.r. – presedintele ANS) un raport complet cu necesarul de lucrari obligatorii pentru aducerea patinoarului la standarde europene (n.r. – suma totala se ridica la 90 miliarde de lei) si ne-a promis ca ne va sustine demersurile", s-a declarat optimist Eduard Pana.
Nimeni nu pune la indoiala bunele intentii ale lui Octavian Belu, presedintele ANS, care le-a insuflat multa incredere in mai bine tuturor sefilor de federatii, nu numai lui Eduard Pana. Numai ca fostul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastica al Romaniei va avea nevoie de sprijin financiar puternic de la Guvern pentru a transforma in realitate sutele de promisiuni pe care le-a raspandit cu generozitate in dreapta si-n stanga.

Cele mai citite

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...

Gazprom, pe pierdere, după 25 de ani

Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă