15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAnimalele, declarate ”ființe simțitoare” în Quebec. Ce sancțiuni riscă oamenii care le...

Animalele, declarate ”ființe simțitoare” în Quebec. Ce sancțiuni riscă oamenii care le abuzează

Animalele vor fi considerate ”ființe simțitoare”, capabile să aibă senzații și conștiință de sine, în provincia canadiană Quebec. Potrivit noii legi, abuzurile la adresa animalelor vor fi pedepsite cu amenzi care se pot ridica până la 250.000 de dolari, echivalentul a 1.000.000 de lei, dar și cu până la 18 luni de închisoare, în cazurile grave, scrie cbc.ca.

”Animalele nu sunt lucruri. Ele sunt ființe simțitoare și au nevoi biologice,” a transmis ministrul Agriculturii, Pierre Paradis, care vrea să aducă în Quebec o legislație solidă pentru siguranța animalelor, asemănătoare cu cea existentă în alte provincii canadiene, cum sunt Manitoba, Ontario și British Columbia.

Citește și: Dezbatere în Senat pe tema animalelor sălbatice de la circ. Care a fost deznodământul

Noua lege vizează toate animalele domestice și animalele de la ferme, precum și o parte din animalele sălbatice. În ceea ce privește animalele de fermă, Paradis le-a transmis crescătorilor că trebuie să le trateze cu mai multă grijă și mai multă demnitate, din momentul nașterii, până la moarte.

Pentru a verifica aplicarea noilor prevederi, autoritățile vor trimite în teren inspectori care să verifice condițiile în care trăiesc animalele și să investigheze dacă există semne de maltratare. Acești inspectori pot avea mandat de confiscare a animalelor de companie sau de fermă, în cazul în care există suspiciuni întemeiate că ele sunt supuse abuzurilor.

Absenţa neocortexului nu pare să priveze un organism de la a experimenta stări afective. Dovezi convergente arată că animalele non-umane au substraturi neuroanatomice, neurochimice şi neurofiziologice de stări de conştiinţă, precum şi capacitatea de a manifesta comportamente intenţionale. Ca urmare a numărului mare de dovezi, rezultă că oamenii nu sunt unicii care posedă substraturi neurologice care să genereze conştiinţă. Animalele non-umane, printre care se numără mamifere şi păsări, precum şi alte creaturi, cum ar fi caracatiţele, posedă la rândul lor aceste substraturi. (The Cambridge Declaration on Consciousness)

 

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă